ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Η παρέμβαση της Ε. Λιακούλη στη Βουλή

Δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, ως Ειδική Αγορήτρια κατά την 1η συζήτηση Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Η Ε. Λιακούλη επεσήμανε ότι το «το “κύκνειο άσμα” της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Εσωτερικών, επισκιάζεται από το αρ.44 με την αυταρχική απόπειρα φίμωσης των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης στα Δημοτικά Συμβούλια, που αποτελεί όνειδος για τη Δημοκρατία».

«Σας απευθύνω, ξανά, έκκληση να αποσύρετε τη δια νόμου επιβολή σιωπητηρίου στους Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ο θεμελιωτής της σύγχρονης τοπικής δημοκρατίας, δεν πρόκειται να συναινέσει στη στέρηση του αναφαίρετου δικαιώματος της Αντιπολίτευσης να αναδεικνύει κατεπείγοντα θέματα των τοπικών κοινωνιών. Η πολιτική βαρύτητα της διάταξης βυθίζει ολόκληρο το Νομοσχέδιό σας. Δεσμευόμαστε ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με τη δύναμη της εμπιστοσύνης των πολιτών, θα αποκαταστήσει το δημοκρατικό διάλογο στους Δήμους», υπογράμμισε η Λαρισαία Βουλευτής.

Ταυτόχρονα, ζήτησε από τον Υπουργό να ξεκαθαρίσει «ποιος ζήτησε αυτό το “ανοσιούργημα”, ποιος ξαφνικά εμφάνισε “αλλεργία” στις φωνές της Αντιπολίτευσης».
Αναφορικά με τη σωρεία εκλογικών ρυθμίσεων, η Λαρισαία Βουλευτής ανέδειξε ότι «εμφανέστατα αποτελούν το εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής περιόδου».

«Δεν πείθετε ότι δήθεν τυχαία τα θυμηθήκατε τώρα, μες στο κατακαλόκαιρο του 2022, όταν νομικά ισχυρίζεστε ότι η ανάγκη διόρθωσης ορισμένων εξ αυτών έχει ανακύψει ήδη από νόμο του 2019», σημείωσε, τονίζοντας ότι «ο Πρωθυπουργός οφείλει να αφήσει “τα ήξεις–αφήξεις” με τις δηλώσεις τύπου “Πυθίας”, να σεβαστεί ότι η κοινωνία έχει λυγίσει υπό το βάρος της αβάσταχτης ακρίβειας και δεν έχει όρεξη για μικροκομματικά “παιχνιδάκια”, και να ξεκαθαρίσει το τοπίο».

Δεν παρέλειψε βεβαίως να κάνει ειδική μνεία στις αλλαγές που επέρχονται στο Νόμο για την “ψήφο αποδήμων”, εγκαλώντας την Κυβέρνηση για «εμπαιγμό των Ελλήνων της Διασποράς» και υπενθυμίζοντας: «Ο Νόμος για την ψήφο των εκτός επικρατείας εκλογέων είναι κατώτερος των αναγκών, καθώς τότε επικράτησαν κομματικές υστεροβουλίες. Χρειάζεται αλλαγές ουσίας, ώστε να αρθούν οι φοβικοί “κόφτες” και οι μίζεροι γραφειοκρατικοί περιορισμοί. Η ξεκάθαρη θέση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ήταν και παραμένει να έχουν δικαίωμα ψήφου όλοι οι Έλληνες κάτοικοι εξωτερικού, εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και στα δημοτολόγια. Ισότιμη ψήφος σε όλους τους Έλληνες πολίτες, είτε μένουν στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ