ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Αντρέα Λυκουρέντζο, στα γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, με βασικό θέμα της συζήτησης ο τρόπος αποζημίωσης των πληγέντων ελαιοπαραγωγών λόγω της ακαρπίας των ελαιόδεντρων, που προκλήθηκε από τις κακές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2021 σε όλη την επικράτεια του Δήμου Τεμπών.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού, κατανόησε τη σημασία του θέματος, εξήγησε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο των αποζημιώσεων από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, αλλά θα εισηγηθεί την αποζημίωση των πληγέντων ελαιοπαραγωγών μέσω του προγράμματος ΚΟΕ έτους 2021.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Τεμπών, ανέφερε ότι: “ως δημοτική Αρχή, δεδομένου ότι έχουμε έναν κατ΄ εξοχήν αγροκτηνοτροφικό Δήμο, αναλαμβάνουμε δράσεις στήριξης των αγροκτηνοτρόφων και παρεμβάσεις σε αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για το παραγωγικό αυτό κομμάτι του Δήμου μας.

Είμαστε πάντα δίπλα στους αγροκτηνοτρόφους μας, οι οποίοι είναι η κινητήριος οικονομική πρωτογενής δύναμη του τόπου μας και βοηθούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Οφείλουν τόσο ο ΕΛΓΑ όσο και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και να κινήσουν άμεσα τις διαδικασίες για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού ζητήματος που πλήττει την τοπική αγροτική οικονομία. Για τους παραπάνω λόγους πραγματοποιήθηκε και η συγκεκριμένη επίσκεψη, διότι το πρόβλημα είναι θέμα επιβίωσης για τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής μας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ