ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ ΚΑΙ Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΣΑΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

_empty

Σε θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα με τον δήμαρχο Τεμπών, Γιώργο Μανώλη, στα γραφεία του Υπουργείου Εσωτερικών στην Αθήνα.

Ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Τεμπών και εν γένει την Τοπική Αυτοδιοίκηση συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Ο κ. Μανώλης ενημέρωσε τον κ. Πέτσα σχετικά με τα προβλήματα που επιφέρει στους ΟΤΑ η έλλειψη προσωπικού, με τον Αναπληρωτή Υπουργό να επισημαίνει ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πλήρωση των θέσεων με μόνιμο προσωπικό. Επίσης, οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και για άλλα θεσμικά ζητήματα, μεταξύ άλλων, οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες εκκρεμούν αλλά και το νέο νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το οποίο θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές και θα επιλύει τέτοιου είδους ζητήματα.

Παράλληλα, ο κ. Μανώλης έθεσε στον κ. Πέτσα το ζήτημα του ενεργειακού κόστους, το οποίο έχει αυξηθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να έχουν επιβαρυνθεί επιπλέον οι Δήμοι αλλά και οι ΔΕΥΑ σε όλη τη χώρα, περιορίζοντας δραματικά τα οικονομικά τους.

Ο κ. Πέτσας ενημέρωσε, παράλληλα, ότι υπέγραψε τη χρηματοδότηση του έργου “Ενεργειακή αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης και λυμάτων και παρεμβάσεις αξιοποίησης ΑΠΕ ΔΕΥΑ Τεμπών” προϋπολογισμού 1.557.586,00, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, προερχόμενη από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Επίσης, συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εσωτερικών για το ενεργειακό κόστος με γενναίες επιχορηγήσεις προς τους φορείς της αυτοδιοίκησης.

Τέλος, ο κ. Μανώλης ζήτησε από τον κ. Πέτσα να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ένταξη και των υπόλοιπων προτάσεων που έχει καταθέσει ο Δήμος Τεμπών στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για την εξαιρετική συνεργασία και στήριξη στον Δήμο Τεμπών αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ανέλυσα τα προβλήματα και τις προτάσεις του Δήμου Τεμπών, τα οποία έτυχαν θετικής αντιμετώπισης από τον Υπουργό που έδειξε ότι γνωρίζει και κατανοεί πλήρως όλα τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ