ΑΠΟ ΗΤΤΑ ΣΕ ΗΤΤΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Δήλωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αννας Βαγενά

Διπλωματικό Βατερλό για τις ελληνικές θέσεις, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. «Όλοι καταλάβαμε τι έγινε χθες στη Μαδρίτη», είπε.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν, όχι μόνο θα εκσυγχρονιστούν τα F-16 της Τουρκίας, αλλά θα πρέπει να της πουλήσουν και νέα, «Άρα ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε ή έμαθε έστω στη συνάντηση του με τον κ. Μπάιντεν τη θέση την αμερικανική, για στήριξη, εκσυγχρονισμό και πώληση νέων αμερικανικών αεροσκαφών στην Τουρκία και είπε ψέματα ή ακόμα χειρότερα ο κ. Μπάιντεν δεν είπε την αλήθεια στον κ. Μητσοτάκη και άρα οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν είναι και στην καλύτερη φάση που έχουν βρεθεί ποτέ», σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε «Υποστήκαμε μία δεινή διπλωματική ήττα. Αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός και είχαμε αυτά στη Μαδρίτη και παράλληλα το Turkaegean θα γύριζα με τα πόδια. Η κυβέρνηση ασκεί μία επικίνδυνη εξωτερική πολιτική που οδηγεί από ήττα σε ήττα. Κάθε φορά βγάζει από το μανίκι νέα εξοπλιστικά προγράμματα».

Η υποκρισία και η πατριδοκαπηλία τους δεν έχουν τελειωμό. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο άνθρωπος που δεν θα έλεγε ποτέ «Βόρεια Μακεδονία», παρέδωσε στην Τουρκία το «Turkaegean». Σε αυτό, λοιπόν, το κρεσέντο υποκρισίας, όπως ακριβώς έκανε και με τη Συμφωνία των Πρεσπών, διέταξε ΕΔΕ, για να ρίξει τις βαρύτατες και επιζήμιες ευθύνες του αλλού.

Αντί να παραιτηθεί που, εν μέσω κλιμακούμενων τουρκικών απειλών στο Αιγαίο, λόγω ανικανότητας του, παρεδόθη στη γειτονική χώρα ένα όνομα το οποίο βλάπτει τον ελληνικό τουρισμό, επιχειρεί να οικειοποιηθεί όλο το Αιγαίο και μπορεί στο μέλλον να αποτελέσει επικίνδυνο προηγούμενο για τα εθνικά μας συμφέροντα, ψάχνει υπαλλήλους για να ρίξει την ευθύνη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ