Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Συνάντηση με μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ), η οποία είναι και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα αιτήματα της Ένωσης, αναφορικά με καίρια ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης, κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ, και παρά τις πομπώδεις προεκλογικές δεσμεύσεις, τα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τις Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν άλυτα, με το αρμόδιο Υπουργείο και συνολικά την Κυβέρνηση, να επιδεικνύουν προκλητική αδιαφορία. Κατά συνέπεια, αφενός, ζητούν άμεση ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς για τις εξελίξεις που τους αφορούν, αφετέρου, απαιτούν τη ψήφιση νέου και δικαιότερου μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, καθώς και την ίδρυση Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας, για την πραγματική αναβάθμιση των Στρατιωτικών Σχολών.

Παράλληλα, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΜΕΝΣ, σε ψήφισμά του, επισημαίνει την ανάγκη άμεσης ψήφισης του πολυαναμενόμενου ολοκληρωμένου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο οφείλει να περιλαμβάνει διατάξεις που θα ρυθμίζουν όλα τα κρίσιμα θέματα των στρατιωτικών, μεταξύ άλλων, την κατάργηση των ορίων ηλικίας, την αποκατάσταση της βαθμολογικής εξέλιξης των ΑΣΣΥ, το νέο βαθμολόγιο για τους ΕΠ.ΟΠ. και την θεσμοθέτηση του αμετάθετου μετά την 30τία.

Από την πλευρά της, η Ευαγγελία Λιακούλη, υπενθύμισε πως τόσο η ίδια όσο και το Κίνημα Αλλαγής, έχουν επανειλημμένα προβεί σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις υπέρ της προάσπισης και ενίσχυσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, κυρίως μέσω συνεχών σχετικών ερωτήσεων, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τροπολογιών, αλλά και τοποθετήσεων από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

Κατά την συνάντηση, η Γραμματέας της Κ.Ο. διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ένωσης πως θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους και μαζί τους στις δίκαιες διεκδικήσεις τους, προκειμένου να δοθεί οριστική, δίκαιη και αποτελεσματική λύση στα χρόνια θέματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί της χώρας μας και οι οικογένειές τους. Δεν χωρεί άλλη καθυστέρηση ούτε δικαιολογία. Η Κυβέρνηση πρέπει να ακούσει τη φωνή των Ενόπλων Δυνάμεων και να αναλάβει, τώρα, τις απαραίτητες πρωτοβουλίες.

Τέλος, δεσμεύθηκε ότι θα καταθέσει άμεσα αναφορά προς τον αρμόδιο υπουργό, εκθέτοντας διεξοδικά τη σειρά των αιτημάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως αυτά αναφέρονται στο πρόσφατο ψήφισμά τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ