ΟΥΤΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ! ΟΥΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

Ανακοίνωση της παράταξης της ΚΕΔΕ «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» για την τροπολογία Βορίδη

Σχετικά με δημοσιεύματα πανελλαδικών και περιφερειακών ΜΜΕ για το θέμα της στάσης της ΚΕΔΕ στην τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη για την κατάργηση του δικαιώματος των Δημοτικών Συμβούλων – Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων να εγείρουν κατεπείγοντα ζητήματα προ ημερήσιας διάταξης και την στάση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, σε ανακοίνωση της παράταξης της ΚΕΔΕ «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία», με επικεφαλής τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, η οποία εκδόθηκε την 1η Ιουλίου αναφέρονται τα εξής:

«ΟΥΤΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ! ΟΥΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

Σε σχέση με το μέγα θέμα που δημιουργήθηκε με την τοποθέτηση του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ , δημάρχου κ. Γρηγ. Κωνσταντέλλου, στην ακρόαση ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, η Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία καταθέτει τα εξής:

Ουδέποτε πάρθηκε απόφαση από το ΔΣ της ΚΕΔΕ για την κατάργηση του δικαιώματος των Δημοτικών Συμβούλων – Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων να εγείρουν κατεπείγοντα ζητήματα προ ημερήσιας διάταξης. Αντίθετα, στο συγκεκριμένο Συμβούλιο στις 16/6 στο Αγρίνιο, όπου συζητήθηκε το θέμα, όλες οι παρατάξεις δια των εκπροσώπων τους (και η πλειοψηφία δια του αντιπροέδρου της) τοποθετήθηκαν αρνητικά για τη συγκεκριμένη ρύθμιση, τονίζοντας ότι πρόκειται για αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης .

Συνεπώς ούτε συμφωνία υπάρχει, ούτε καν απόφαση της πλειοψηφίας, πολύ δε περισσότερο, ούτε καν συζήτηση στις 30/5 όπως αναφέρθηκε.
Τέτοιες μεθοδεύσεις κάνουν την Αυτοδιοίκηση πιο φτωχή.
Κρίμα!!!

Η Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία ζητά την άμεση ανάκληση της αντιδημοκρατικής τροπολογίας Βορίδη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ