ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΓΚΟΚ Η Γ.Γ. ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΤΖΗΚΑ

Η Γ.Γ του Επιμελητηρίου Λάρισας κα Καλλιόπη Τζήκα, εκπροσώπησε την Ελλάδα με την τετραμελή αποστολή, το Επιμελητήριο Λάρισας, καθώς και το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών ( ΕΕΔΕΓΕ), ως Α’ Αντιπρόεδρος του, στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Γυναικών Επιχειρηματιών & Ηγετών 2022, στην Μπανγκόκ, η οπία διεξύχυει με μεγάλη επιτυχία στις 23-25 Ιουνίου στην Μπανγκόκ.

Μία εκπληκτική φιλοξενία 650 γυναικών, από όλο τον κόσμο, από την Kobkarn Wattanavrangkul, πρώην Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης, Chair Thailand Host Committee και εξαιρετική διοργάνωση από την Irene Natividad Προέδρου του Global Summit of Women.

Θέματα που απασχόλησαν τα 21 πάνελ της συνδιάσκεψης, με τις 87 ομιλήτριες/ες, μεταξύ άλλων, ήταν η ανάπτυξη των μικρών επιχειρήσεων χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, το well- being κλειδί για την επιχειρηματική ανάπτυξη, προστατεύοντας την επιχείρηση στην ψηφιακή οικονομία, ανάπτυξη
Αγροδιατροφικού τομέα, αποτελεσματικές βιωματικές παρουσιάσεις, το ESG, τεχνολογική μετάβαση, NFTs και Metaverse.

Πολύ σημαντικά τα αποτελέσματα της Συνόδου, με μεγαλύτερο αυτό της συμφωνίας μεταξύ Ταϊλάνδης και Βιετνάμ για ενίσχυση του Εμπορίου και Επενδύσεων.
Εντυπωσιακή η ανάδειξη της Συνόδου από τα ΜΜΕ της Ταϊλάνδης και όλη η φιλοξενία που μας πρόσφεραν.

Παρουσίες στην Συνδιάσκεψη:

• -Chan-o- Cha Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης

• -Vjosa Osmani, η Πρόεδρος του Κόσοβου

• -Jackie Wang, County Director, Google Thailand ( USA / Thailand),

• -Jamie Brennan, Head of Amazon Global Selling /Thailand (USA),

• -Carla Grant Pickens, Global Chief Diversity and Inclusion Officer, IBM (USA), ( είχαμε την τιμή να την έχουμε και στο φόρουμ της Λάρισας)

• -Dr. Annette Matzart, Vise President, HR Policies and Services, Mercedes – Benz Group AG (Germany),

• -Sung Joo Kim, Chair and Chief Visionary Officer, MCM Holdings AG (South Korea)

• -Monica Dawydzik, Vice President of Finance, Nutrition Reckitt Benckiser (UK)

Ο κατάλογος των Ηγετών και των Επιχειρηματιών είναι μακρύς και το αποτύπωμα, μεταξύ άλλων, ήταν ότι οι γυναίκες πρέπει να κάνουν καλή χρήση των ευκαιριών της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, να αυξήσουν τις γνώσεις στις ψηφιακές εφαρμογές για να κρατήσουν ψηλά τις επιχειρήσεις τους, ξεκινώντας άμεσα εκπαιδευτικές στρατηγικές, για να αποκτήσουν, ιδιαίτερα οι νέες γυναίκες, εξειδικευμένη εργασιακή δύναμη στο μέλλον.

Η Πρόεδρος της Συνδιάσκεψης Irene Natividad, χαρακτηριστικά τόνισε ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν περισσότερα χρήματα, να έχουν οικονομική ανεξαρτησία, ούτως ώστε να αποφασίζουν ελεύθερα για την ζωή τους.

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής είναι:

• Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου Πρόεδρος ΕΕΔΕΓΕ και Α” Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ

• Δέσποινα Καραμπετσου μέλος Δ.Σ του Επιμελητηρίου Ευβοίας

• Αγγελική Κωνσταντινιδη μέλος Δ.Σ Επιμελητηρίου Πρέβεζας

Όλα τα ΜΜΕ της Μπανγκόκ, ανέδειξαν το Global Summit of Women, το οποίο αποτέλεσε ένα μεγάλο γεγονός για την χώρα της Ταϊλάνδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ