ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑμεΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ – ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ» ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Αστοχίες και παραλείψεις του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» οι οποίες απειλούν με αποκλεισμό δικαιούχους με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, επισημαίνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τους αρμόδιους υπουργούς Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερακάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) σύμφωνα με την οποία ζητείται παράταση για το πρόγραμμα Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή ώστε να αποφευχθεί ο αποκλεισμός ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις λόγω των προβλημάτων που αφορούν τις αιτήσεις τους. Επισημαίνεται η αναγκαιότητα της άμεσης και επίσημης επίλυσης αυτών από την αρμόδια υπηρεσία υλοποίησης του Προγράμματος, ώστε να μην απορριφθεί κανένα άτομο με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, ενώ είναι δικαιούχος.

Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει πως «αρχικά η εφαρμογή δεν έδινε την δυνατότητα αναγνώρισης του ποσοστού αναπηρίας 67% και άνω αλλά 68% και άνω. Μετά από παρέμβαση της ΕΣΑμεΑ αυτό το πρόβλημα επισημάνθηκε στην εταιρεία διαχείρισης της πλατφόρμας, μας γνωστοποιήθηκε ότι έχει λυθεί και οι δικαιούχοι άμεσα θα ειδοποιηθούν.

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε το γεγονός ότι στην εφαρμογή γίνονται δεκτές πιστοποιήσεις αναπηρίας μόνο από τα ΚΕΠΑ, κάτι που δημιούργησε αυτομάτως πολίτες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις δύο κατηγοριών! Με επιστολή της την προηγούμενη εβδομάδα και με σειρά παρεμβάσεων η ΕΣΑμεΑ σας έθεσε το πρόβλημα και η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι αναμένεται να επιλυθεί.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ