ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΓΙΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι έχει αποφασίσει ότι οι κάλπες θα στηθούν στις 18 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα, μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr, το Μέγαρο Μαξίμου έχει ενημερώσει …άτυπα και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα για τις προθέσεις της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην ενημέρωση που έγινε στα κόμματα σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών μπήκαν μονάχα δύο αστερίσκοι. Ποιοι είναι αυτοί; Ότι δεν θα γίνουν εκλογές μόνο αν υπάρξουν απρόσμενες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά στο φόντο των απειλών Ερντογάν είτε κάποια τεράστια καταστροφική πυρκαγιά στην οποία ο κρατικός μηχανισμός δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει.

Σε κάθε περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν όλα κυλήσουν ομαλά αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα τις αποφάσεις του ανάμεσα στο διάστημα 17 Αυγούστου με 23 Αυγούστου με διάγγελμα του προς τον ελληνικό λαό.

Οι εκλογικοί σχεδιασμοί

Με βάση όλα τα παραπάνω (και κυρίως ότι υπάρχει άτυπη ενημέρωση των κομμάτων) για τη διενέργεια εκλογών στις 18 Σεπτεμβρίου τόσο η ΝΔ όσο και τα υπόλοιπα κόμματα προχωρούν τους εκλογικούς σχεδιασμούς τους.

Η ΝΔ ανακοινώνει τον έναν υποψήφιο μετά τον άλλο. Ενώ αύριο Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή που έχει ζητήσει ο ίδιος για την κοινωνική πολιτική, αναμένεται να την μετατρέψει στην πρώτη άτυπη προεκλογική «μάχη» και δεν αποκλείεται να ανακοινώσει και μια έξτρα οικονομική παροχή που θα δοθεί στους πιο ευάλωτους εντός του καλοκαιριού.

Επί ποδός πολέμου βρίσκεται και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να έχει έτοιμο τον κατάλογο με το σύνολο των υποψηφίων του μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαμηνύσει στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να περιορίσουν το εύρος των διακοπών τους και να βρίσκονται στις θέσεις τους από τις 16 Αυγούστου.

Αντίστοιχες κινήσεις γίνονται και στο ΠΑΣΟΚ με τη Χαριλάου Τρίκουπη να σβήνει και να γράφει ονόματα υποψηφίων προκειμένου να ολοκληρώσει τις λίστες των υποψηφίων μέχρι τις αρχές Αυγούστου. Την ίδια στιγμή ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ένα πολύ πυκνό πρόγραμμα με περιοδείες σε όλη την Ελλάδα ακόμα και μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Στο ΚΚΕ οι προεκλογικοί ρυθμοί έχουν ανέβει με το Κομμουνιστικό Κόμμα να έχει καταλήξει στο μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων του. Επίσης το ΚΚΕ τοποθέτησε την πραγματοποίηση του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στις 22-23-24 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, στον χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος. Προφανώς ο σχεδιασμός του ΚΚΕ για τη μεγάλη αυτή πολιτική γιορτή της νεολαίας του Κόμματος έγινε με βάσει και τον εκλογικό σχεδιασμό αλλά και την ενημέρωση από την πλευρά της κυβέρνησης για κάλπες στις 18 Σεπτεμβρίου.

aftodioikisi.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ