ΠΟΤΙΖΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ευχαριστίες του Οργανισμού στον Χρήστο Κέλλα για την υπογραφή νέας σύμβασης ηλεκτροδότησης

Νερό κυλάει ξανά στο δίκτυο του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου που ποτίζει τα 7.000 στρέμματα του Αμπελώνα, της Γιάννουλης, της Φαλάνης και του Βρυοτόπου, καθώς υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της ΔΕΗ και του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου για την άμεση ηλεκτροδότηση του αρδευτικού δικτύου της περιοχής, μετά την συμφωνία, που επετεύχθη ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη.

Όπως είναι γνωστό, από πέρυσι το καλοκαίρι, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου, λόγω οφειλών προς τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να “στεγνώνουν” χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αγροτική παραγωγή και την οικονομία της περιοχής.

Για την επίτευξη της πολυπόθητης συμφωνίας, είχαν προηγηθεί συνεχείς επαφές του αν. Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα και του πρόεδρου του ΤΟΕΒ, Σωτήρη Τζιούφα, τόσο με τους Υπουργούς Επικρατείας και Ενέργειας, Γιώργο Γεραπετρίτη και Κώστα Σκρέκα, όσο και με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Γιώργο Στάση, στις οποίες αναλύθηκε το ζήτημα της αναγκαιότητας ηλεκτροδότησης του Οργανισμού και η οικονομική και κοινωνική διάστασή του για την ευρύτερη περιοχή.

Επισημαίνεται, η προοπτική βιωσιμότητας του ΤΟΕΒ από το έργο υπογειοποίησης του δικτύου και το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού των γεωτρήσεων, που υλοποιείται μέσω ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και θα δώσει πνοή στους παραγωγούς με εξοικονόμηση ενέργειας και νερού.
Χρήστος Κέλλας

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Κέλλας, αφού ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΔΕΗ και τους εμπλεκόμενους Υπουργούς, με ιδιαίτερη αναφορά στον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, που από την πρώτη στιγμή επέδειξε ιδιαίτερη κατανόηση και συνέδραμε αποφασιστικά στην επίλυση του ζητήματος, δήλωσε:

«Μέσα από συνεργασία και συνέργεια, με τη διοίκηση του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου, αλλά κυρίως με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, τον Υπουργό Ενέργειας, Κωστα Σκρέκα και τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάση καταφέραμε κάτι, που πριν από λίγο καιρό θωρούνταν ακατόρθωτο, να ηλεκτροδοτηθεί, δηλαδή, ξανά ο Οργανισμός, να “ξεδιψάσουν” τα χωράφια και να “ανασάνουν” οι παραγωγοί.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, καθημερινά, αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον και την στήριξή της στον πρωτογενή τομέα.
Σε μία δύσκολη διεθνώς συγκυρία, παρεμβαίνουμε δυναμικά, επιλύουμε κάθε πρόβλημα και εμπιστευόμαστε την ελληνική γεωργία, ως πυλώνα ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας.

Με την υπογραφή της σύμβασης ηλεκτροδότησης, ο ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου “βλέπει φως”, αφού του δίδεται μια δεύτερη ευκαιρία, ως κίνητρο για την οικονομική του εξυγίανση, με σκοπό οι παραγωγοί της περιοχής να μην στερηθούν το πολύτιμο νερό».

Σωτήρης Τζιούφας

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου, σε σχετική του δήλωση, αναφέρει:
«H διοίκηση του ΤΟΕΒ, μετά από μεγάλο αγώνα, υπέγραψε την πολυπόθητη σύμβαση με τη ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση του δικτύου, δίνοντας την δυνατότητα στους αρδευτές – μέλη μας, να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους σε μία κρίσιμη χρονικά καλλιεργητική περίοδο.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον βουλευτή της ΝΔ ν. Λάρισας και φίλο Χρήστο Κέλλα για τις ενέργειές του όλο το προηγούμενο διάστημα και τις συνεχείς επαφές με τους αρμόδιους Υπουργούς και τη διοίκηση της ΔΕΗ, ώστε να βρεθεί η “χρυσή τομή” για τη ρύθμιση των οφειλών και να καταλήξουμε σε συμφωνία για την ηλεκτροδότηση του δικτύου.

Ο Οργανισμός επιστρέφει στην κανονικότητα και σε συνδυασμό με την υπογειοποίηση του δικτύου μέσω ΕΣΠΑ, από τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Καλώ τους αγρότες μας να συνεχίσουν να καταβάλουν τα αρδευτικά τέλη, για να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας έναντι της ΔΕΗ και να μην επιστρέψουμε σε δυσάρεστες καταστάσεις του παρελθόντος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ