ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ 5 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ, ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ 4 ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΠΓΝΛ

Η αν. υπουργός Μ. Γκάγκα ενημέρωσε τον Χρ. Κελλα για τις ενέργειες του υπουργείου Υγείας

Συνεργασία με την αν. υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, είχε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο υπουργείο Υγείας, για την πρόσληψη επικουρικών ιατρών και τεχνολόγων ακτινολόγων στο Πανεπιστημιακό (ΠΓΝΛ) και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (ΓΝΛ).

Ο Λαρισαίος πολιτικός, σε συνέχεια της συνάντησης, που είχε προ ημερών με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, κατά την οποία είχε τονίσει την ανάγκη άμεσης στελέχωσης των δύο νοσοκομείων, ενημερώθηκε από την κ. Γκάγκα ότι υπογράφηκαν οι προσλήψεις 5 επικουρικών ιατρών. Ειδικότερα, το ΠΓΝΛ ενισχύεται με 2 μαιευτήρες-γυναικολόγους, 1 παθολόγο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και 1 αιματολόγο, ενώ το ΓΝΛ με 1 μαιευτήρα-γυναικολόγο. Οι εν λόγω προσλήψεις βρίσκονται στον αν. υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, για έγκριση.

Η κ. Γκάγκα ενέκρινε, επιπλέον, την πρόσληψη 4 επικουρικών τεχνολόγων ακτινολόγων για το Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο του ΠΓΝΛ. Ως γνωστόν, οι ελλείψεις σε τεχνολόγους ακτινολόγους στο ΠΝΓΛ είναι μεγάλες, καθόσον σε αυτό λειτουργούν 2 αξονικοί και 2 μαγνητικοί τομογράφοι, 1 αγγειογράφος, ενώ, προσεχώς, ξεκινά η λειτουργία τμήματος επεμβατικής νευροακτινολογίας. Σχετικά, ο κ. Κέλλας ενημέρωσε την υπουργό πως είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου 30 μέρες τον μήνα, επισημαίνοντας πως αυτό δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί χωρίς τεχνολόγο ακτινολόγο.

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος ιατρός και η αν. υπουργός Υγείας αναφέρθηκαν στην πορεία της πανδημίας, εστιάζοντας σε στοιχεία της επιτροπής ειδικών, οι οποίοι εκτιμούν ότι, τις επόμενες μέρες, θα υπάρξει κορύφωση των κρουσμάτων.

Ακόμη, οι κύριοι Κέλλας και Γκάγκα συζήτησαν εκτενώς για το νομοσχέδιο, που αφορά την αναδιοργάνωση της Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το επόμενο διάστημα.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ευχαρίστησε την αν. υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή της στην ανάγκη κάλυψης επειγουσών αναγκών στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, προσθέτοντας πως πρέπει να προχωρήσει με ανάλογη ταχύτητα και η προκήρυξη για τη μόνιμη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων. Αποχωρώντας από το υπουργείο Υγείας, ο Χρήστος Κέλλας δήλωσε:

«Με τη συνάδελφο και φίλη υπουργό, είχαμε μία ιδιαίτερα παραγωγική συνεργασία, κατά την οποία ενημερώθηκα για την έγκριση προσλήψεων επικουρικών ιατρών, που θα ενισχύσουν το ΠΓΝΛ και το ΓΝΛ.

Επίσης, υπογράμμισα την κατεπείγουσα ανάγκη ενίσχυσης του ΠΓΝΛ με τεχνολόγους ακτινολόγους. Η κ. Γκάγκα ενέκρινε αμέσως την πρόσληψη 4 ατόμων, εκ των οποίων θα στελεχωθεί και το αιμοδυναμικό εργαστήριο, ώστε οι Λαρισαίοι ασθενείς να μην παραπέμπονται σε γειτονικές πόλεις και να μην ταλαιπωρούνται.

Η κυβέρνηση είναι παρούσα και κάνει, σήμερα, ένα πολύτιμο βήμα προς τη βελτίωση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ