ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Ο Μ. Χαρακόπουλος είχε ενημέρωση από τον αν. υπουργό Εσωτερικών

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την νέα πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών ύψους 335 εκατομμυρίων ευρώ για εκτεταμένα έργα βελτίωσης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της χώρας. Δυστυχώς, στην πατρίδα μας πληρώνουμε βαρύ φόρο αίματος λόγω των τροχαίων ατυχημάτων. Το μαρτυρούν τα διάσπαρτα εικονοστάσια στη μνήμη αυτών που έχασαν τη ζωή τους στους επαρχιακούς δρόμους, οι οποίοι όπως έχω επισημάνει πολλές φορές, χρήζουν σημαντικών βελτιώσεων.

Είμαι βέβαιος ότι και οι δήμοι του νομού μας θα αξιοποιήσουν άμεσα την ευκαιρία για παρεμβάσεις και ασφαλτοστρώσεις όπου κρίνεται αναγκαίο».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την ενημέρωση που είχε από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα για την έκδοση νέας πρόσκλησης του Υπουργείου Εσωτερικών ύψους 335 εκατομμυρίων ευρώ προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες για έργα στο οδικό δίκτυο με σκοπό τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των ατυχημάτων.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής, στην οποία προεδρεύει ο Θεσσαλός πολιτικός, για την β´ ανάγνωση του νομοσχεδίου που επικαιροποιεί τις διατάξεις για την εκλογική διαδικασία και τον έλεγχο εσόδων και δαπανών κομμάτων, συνασπισμών και υποψηφίων βουλευτών και αιρετών. Στη συνάντηση συζήτησαν σχετικά με την πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών, στο πλαίσιο της σπουδαιότητας που αποδίδει η Κυβέρνηση στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, με την πρόσκληση καλούνται οι Περιφέρειες, οι Δήμοι με μόνιμο πληθυσμό ίσο ή άνω των 20.000 μόνιμων κατοίκων καθώς και οι Τουριστικοί Δήμοι να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα προκειμένου να μπορέσουν να βελτιώσουν το υφιστάμενο οδικό δίκτυο (αρμοδιότητας ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού), συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση της οδικής ασφάλειας και κατά συνέπεια στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –Next Generation EU και ανέρχεται στα 335 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας υπερδέσμευσης καθώς και του ΦΠΑ. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με το «Πρόγραμμα Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας (ΠΕΒΟΑ)», αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, υπολογίζεται ότι θα επέλθουν βελτιώσεις σε περισσότερα από 7.000 επικίνδυνα σημεία έκτασης 2.500 χλμ. του οδικού δικτύου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ