ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ;

ΓΡΑΦΕΙ Η Ρούλα Σουρλατζή – Ζαχαράκη, δημοτική σύμβουλος της ΣΥΝ Πολιτείας του Δήμου Τυρνάβου

κ. Δήμαρχε.
Σε ένα από τα πρώτα Δημοτικά Συμβούλια του φθινοπώρου, (2019) είπατε πως χρειάζεται χρόνος (περίπου 5 μήνες σύμφωνα με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου) ώστε, να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες για την υποβολή της πρότασης των αστικών αναπλάσεων της πόλης του Αμπελώνα.

Επίσης σε εκείνο το Δημοτικό Συμβούλιο είπατε πως δεν πρέπει να ξοδεύει ο Δήμος χρήματα για κάτι, που δεν είναι σίγουρο ότι θα βρει χρηματοδότηση.

κ. Δήμαρχε

Στο ανώτατο όργανο του Δήμου (30-7-2020) ανακοινώσατε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που θα προβλέπει τη σύνταξη νέας μελέτης για τις Αστικές Αναπλάσεις του Αμπελώνα οι οποίες έχουν κλειδωμένη χρηματοδότηση 1,2 εκ. € από την περιφέρεια.

Όπως αναφέρατε η προγραμματική σύμβαση θα ερχόταν προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. και θα προέβλεπε ότι καθηγητής της σχολής που κατάγεται από τον Αμπελώνα θα αναλάμβανε τη σύνταξη της μελέτης έναντι ενός τιμήματος που θα ανακοινωθεί μέσω της σύμβασης.

Επίσης παραδεχθήκατε ότι υπάρχει μελέτη για το έργο των αναπλάσεων αλλά ότι έχει πολλές ελλείψεις που την καθιστά πρακτικά ανενεργή.

Τέλος υποσχεθήκατε ότι η νέα μελέτη που θα συντάξει η Αρχιτεκτονική θα παραδοθεί στο δήμο μέχρι το τέλος του 2020, ώστε να διαβιβαστεί στην Περιφέρεια που θα χρηματοδοτήσει το έργο.

Την άνοιξη του 2021 σε επικοινωνία που είχα με τον Αντιδήμαρχο κ. Σακούτσιο έμαθα ότι η μελέτη δόθηκε σε ιδιωτικό μελετητικό γραφείο και ότι θα είναι έτοιμη όπως έχετε υποσχεθεί .

Κύριε Δήμαρχε,

Έφυγε και το 2021 ,ήρθε το καλοκαίρι του 2022 . Όλο αυτό το χρονικό διάστημα κάθε δυο μήνες σας ρωτούσα τι γίνεται με τις αστικές αναπλάσεις. Κάθε φορά όλο και κάτι έλειπε από τη νέα μελέτη.

Ώσπου φτάσαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο να μας πείτε ότι περιμένετε το νέο ΕΣΠΑ ( ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι) να ανοίξει για να καταθέσετε τη μελέτη ,γιατί ξεπεράσατε το ποσό του 1200 000 που μας περίμενε στην περιφέρεια.

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν 3 χρόνια για να επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας για τη μη υλοποίηση του έργου των Αστικών Αναπλάσεων του Αμπελώνα, αλλά και οι αμφιβολίες μας για το κατά πόσο κ. Δήμαρχε είχατε πιστέψει στο έργο και παλέψατε για να χρηματοδοτηθεί;

Δυστυχώς κ. Δήμαρχε αποδείξατε με τη συνολική σας στάση ότι εγκαταλείψατε τον Αμπελώνα και ευτυχώς γίνονται κάποια έργα τα οποία ετοίμασε προώθησε και εξασφάλισε χρηματοδότηση η προηγούμενη δημοτική αρχή του Π. Σαρχώση. (Πολιτιστικό Κέντρο, αναβάθμιση του αθλητικού κέντρου και τα έργα της ΔΕΥΑΤ).

Πραγματικά αναρωτιόμαστε πλέον αν όντως υπάρχει αυτή η μελέτη … και ποια απ΄όλες που μας έχετε αναφέρει κατά καιρούς, πέρασε η αμοιβή της από την οικονομική επιτροπή;

Αν υπάρχει φέρτε μας αποδεικτικά στοιχεία στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί διαφορετικά θα αποδείξετε ότι εμπαίζετε τους Δημοτικούς Συμβούλους και την κοινωνία του Αμπελώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ