Ο ΑΛ. ΚΟΥΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ

Η δήλωση του απερχόμενου προέδρου

Αμέσως μετά την υπογραφή των συμβολαίων μεταβίβασης της ΠΑΕ ΑΕΛ από τον ίδιο στον κ.Αχιλλέα Νταβέλη, ο απερχόμενος πρόεδρος της ομάδας μας, κ.Αλέξης Κούγιας, πλαισιωμένος από τον προαναφερόμενο νέο πρόεδρο της ΠΑΕ, αλλά και το νέο αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Νταβέλη, θέλησε να κάνει την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι ιστορική μέρα για την ΑΕΛ και εξηγώ ότι μέχρι την τελευταία στιγμή ήμουν έτοιμος να υπαναχωρήσω και γιατί συνδέθηκα αυτά τα χρόνια με την ΑΕΛ και γιατί δημιούργησα μια εξαιρετική ομάδα, που καθαρά λόγω του βρώμικου παρασκηνίου δεν κέρδισε φέτος το πρωτάθλημα και γιατί συνδέθηκα ειδικά με τα Ελληνόπουλα, που αποτελούν πλέον το 99% αυτής της ομάδας.

Παραδίδω στην οικογένεια Νταβέλη μια ελληνική ομάδα, που καμιά άλλη δεν έχει, με τόσο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και εξαιρετικούς χαρακτήρες και το κυριότερο απ’ όλα, 16 Λαρισαίους ποδοσφαιριστές. Έχει να εμφανιστεί ένα τέτοιας φύσης ρόστερ απ’ την εποχή του πρώτου κυπέλλου και του πρωταθλήματος.

Εκείνο που τελικά έκαμψε τις αντιστάσεις μου, ήταν η αγωνιώδης προσπάθεια του Αχιλλέα Νταβέλη, που δεν με άφησε σε χλωρό κλαρί. Την στιγμή που αποφάσιζα να υπαναχωρήσω και να μην μεταβιβάσω τις μετοχές μου, λες και ο Θεός καθόριζε τις κινήσεις, επικοινωνούσε μαζί μου και με πίεζε να του τις μεταβιβάσω.

Είδα έτσι μια απρόσμενη αγάπη για την συγκεκριμένη ομάδα, από ένα πρόσωπο που δεν φανταζόμουν τόσα χρόνια που ήμουν στη Λάρισα, ότι υπάρχει στην πόλη. Επτά χρόνια στην Λάρισα, ήταν ο πρώτος που χτύπησε την πόρτα όχι μόνο για να αγοράσει, αλλά για να βοηθήσει την ΑΕΛ.

Δεν είχα ούτε μια πινακίδα απ’ την Λάρισα επτά χρόνια, στην φανέλα ποτέ μια χορηγία και για να σας δώσω να καταλάβετε πόση μοναξιά ένιωσα, δεν υπήρξε ένας άνθρωπος να καθίσει μαζί μου σ’ ένα τραπέζι να συζητήσουμε για το μέλλον.

Ήταν απρόσμενη η εξέλιξη με την οικογένεια Νταβέλη, καθώς η επαφή μου με τον Αχιλλέα Νταβέλη υπήρξε για άλλους λόγους, όταν μου είχε κάνει την τιμή να με καλέσει στην παρουσίαση της 21admedia, ήταν κατά βάση με τον κ. Γιάννη Νταβέλη.

Δεν περίμενα ποτέ ότι υπάρχει μια οικογένεια με τόσο αγαπημένα αδέρφια κι έναν ακόμα επιστήμονα, που με εντυπωσίασε με τη σεμνότητα και την ποιότητά του.

Θέλω λοιπόν να σας πω ότι νιώθω απόλυτα ικανοποιημένος γιατί παραδίδω μια ΑΕΛ πρωταγωνίστρια, με άνοδο την πρώτη χρονιά, με πέντε χρόνια στην Super League 1, που την τελευταία χρονιά υπήρξε θύμα του παρασκηνίου. Είδατε πως ομάδες που μας ανταγωνίστηκαν, διαλύθηκαν.

Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα διαπίστωσα δύο αγνούς Λαρισαίους, που ενώ έχουν πετύχει τα πάντα στη ζωή τους, ο Γιάννης με τη σεμνότητά του και ο Αχιλλέας ως ένα άγριο άλογο που είναι δύσκολο να τιθασεύσεις, αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι η προσωπική προβολή, αλλά μέσα απ’ την ομάδα να κάνουν ευτυχισμένους τους συμπολίτες τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ