ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΟΡΩΝΑΪΟ Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΩΝ 5 (ΠΕΝΤΕ) ΗΜΕΡΩΝ

Οι τουρίστες στην Ελλάδα που νοσούν με κορωναϊό δεν μπαίνουν σε καραντίνα, σύμφωνα με νέα κυβερνητική απόφαση που εκδόθηκε αυτή την εβδομάδα σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πιο συγκεκριμένα, δεν θα υπάρχουν δωμάτια καραντίνας σε ξενοδοχεία για τουρίστες με κορωναϊό, σύμφωνα με την απόφαση (ΦΕΚ) για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν στη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων (2022), που εξέδωσαν τα υπουργεία Υγείας, Τουρισμού και Οικονομίας.

Επίσης, αυτό που προβλέπεται, δηλαδή, η αυτοαπομόνωση για περίοδο πέντε ημερών, για όλους τους κατοίκους της χώρας με κορωναϊό, δεν ισχύει για τους τουρίστες.

Σύμφωνα με τα νέα πρωτόκολλα, οι τουρίστες θα μπορούν να επιλέξουν αν επιθυμούν να παραμείνουν σε απομόνωση, και μόνο για τον αριθμό των ημερών που έχουν κάνει κράτηση.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι τουρίστες που έχουν προσβληθεί από τον κορωναϊό θα μπορούν επίσης να ταξιδεύουν με πλοίο, αεροπλάνο ή άλλο μεταφορικό μέσο αρκεί να φορούν μάσκα προσώπου υψηλής προστασίας (FFP2 ή ΚΝ95).

Αυτό σημαίνει ότι οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα και έρχονται με κορωναϊό μπορούν να παραμείνουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ή στο κατάλυμα για την περίοδο που έχουν κάνει κράτηση μόνο εάν το επιλέξουν, και μπορούν να ταξιδέψουν με όλες τις μορφές δημόσιας συγκοινωνίας ανεξάρτητα από τα θετικά ή αρνητικά ευρήματα των τεστ, εφόσον φορούν μάσκα προσώπου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ