ΕΜΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ COVID ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Αναφορά το αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας ο Β. Κόκκαλης

Εμπαιγμός των ασθενών νοσούντων από COVID λόγω της μεγάλης καθυστέρησης παραλαβής των αντιικών φαρμάκων, καταγγέλλει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη.

Συγκεκριμένα ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο φιλοξενείται επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας προς τη Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ κα Θεανώ Καρποδίνη σχετικά με την διαδικασία χορήγησης αντιικών φαρμάκων σε ασθενείς COVID της Π.Ε.Λάρισας.

Στην επιστολή αναφέρεται  ότι «το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στην περιοχή της Λάρισας και πιθανότατα και σε άλλες επαρχιακές πόλεις το δυσάρεστο φαινόμενο της μεγάλης καθυστέρησης της παραλαβής των αντιικών φαρμάκων από ασθενείς νοσούντες από COVID, παρά την έγκαιρη συνταγογράφηση αυτών. Αυτό συμβαίνει διότι οι ασθενείς δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακα αυτά από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ / νοσοκομείων παρά μόνο να τα παραλάβουν μέσω των ΕΛΤΑ courier».

Επισημαίνεται η καθυστέρηση που προκαλείται στην έναρξη λήψης των φαρμάκων (2-3 ημέρες από την συνταγογράφηση), και η οποία και ανέρχεται στα όρια σχεδόν του επιτρεπόμενου διαστήματος των πέντε πρώτων ημερών από την νόσηση. Παράλληλα εκφράζεται η ανησυχία για τη διαφαινόμενη έξαρση των κρουσμάτων καθιστώντας επιτακτική ανάγκη τη διάθεση των αντιικών φαρμάκων σε ασθενείς νοσούντες από COVID ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ από φαρμακεία των νοσοκομείων της επαρχίας.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ