YΠΑΓΩΓΗ ΣΚΟΠΙΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΚΕΠ ΣΕ ΕΥΥΔΡΙΟ-ΝΑΡΘΑΚΙ, ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟ «ΙΑΝΟ»

Συνάντηση στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τον υφυπουργό Θ. Λιβάνιο είχαν Χρ. Κέλλας και Μ. Εσκίογλου

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισκέφθηκαν ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, και ο δήμαρχος Φαρσάλων, Μάκης Εσκίογλου, όπου είχαν συνεργασία με τον υφυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν το πρόβλημα της φορολογικής και ταχυδρομικής υπαγωγής της Σκοπιάς Φαρσάλων στον Νόμο Φθιώτιδας, η λειτουργία νέων ΚΕΠ σε Ευύδριο και Ναρθάκι και η εξόφληση των εκκρεμών αποζημιώσεων παγίων από τον «Ιανό».

Ο Λαρισαίος πολιτικός και ο δήμαρχος Φαρσάλων ζήτησαν να δοθεί λύση στο πρόβλημα με τον ταχυδρομικό κώδικα της Σκοπιάς. Ενημέρωσαν τον υφυπουργό για τα εμπόδια, που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι κάτοικοί της, εξαιτίας του ανακαθορισμού υπαγωγής των φορολογουμένων στις κατά τόπους ΔΟΥ βάσει ταχυδρομικών κωδίκων, στον οποίο προχώρησε αυθαίρετα η ΑΑΔΕ.

Ειδικότερα, εξήγησαν στον κ. Λιβάνιο ότι η Σκοπιά και ο Δομοκός έχουν τον ίδιο ταχυδρομικό κώδικα και συντοπίτες μας, παρότι ανήκουν διοικητικά στον Δήμο Φαρσάλων, υπήχθησαν από την ΑΑΔΕ στη ΔΟΥ Λαμίας αντί της ΔΟΥ Λάρισας. Σημαντική στην ανάδειξη του προβλήματος ήταν και η παρέμβαση του προέδρου της ΤΚ Σκοπιάς Ηλία Τσούτσου. Πέρα από τη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου Φαρσάλων, αρνητική είναι και η εισήγηση της ΔΟΥ Λάρισας, για την υπαγωγή των φορολογουμένων της Σκοπιάς στη ΔΟΥ Λαμίας, τόνισαν στον υφυπουργό οι κύριοι Κέλλας και Εσκίογλου.

Ο κ. Λιβάνιος κατανόησε το πρόβλημα και υποσχέθηκε ότι θα δοθεί λύση, καθώς το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα προχωρήσει σε αναδιοργάνωση και αλλαγή των ταχυδρομικών κωδίκων σε όλη την Ελλάδα, μετά από προκήρυξη διαγωνισμού. Ανέφερε, δε, πως ο ανακαθορισμός της ΑΑΔΕ, βάσει τ.κ., είχε ως συνέπεια να υπάρξουν αποκλίσεις μεταξύ διοικητικής και φορολογικής υπαγωγής σε 30 περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και αυτή της Σκοπιάς, οι οποίες θα διορθωθούν, μετά από σχετική επικοινωνία και τη σύμφωνη γνώμη του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή.

ΚΕΠ σε Ευύδριο – Ναρθάκι

Ο Λαρισαίος βουλευτής και ο δήμαρχος Φαρσάλων αναφέρθηκαν, επίσης, στην ανάγκη δημιουργίας δύο νέων ΚΕΠ εντός των ορίων της επαρχίας Φαρσάλων, στο Ευύδριο και το Ναρθάκι. Όπως υπογράμμισαν, μέσω των δύο ΚΕΠ, οι κάτοικοι των πρώην Δήμων Ενιππέα και Ναρθακίου θα εξυπηρετούνται καλύτερα στις συναλλαγές τους, αφού δεν θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο ΚΕΠ των Φαρσάλων, γεγονός που θα βελτιώσει την καθημερινότητα όλων των Φαρσαλινών.

Ο κ. Λιβάνιος συμφώνησε με το γεγονός ότι η δημιουργία των δύο ΚΕΠ θα ωφελήσει όλους τους δημότες και υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τις δυνατότητες σύστασης και στελέχωσής τους μέσω του προγράμματος κινητικότητας.

Αποπληρωμή «Ιανού»

Οι Χρήστος Κέλλας και Μάκης Εσκίογλου επισήμαναν, τέλος, στον κ. Λιβάνιο, που ήταν ο αρμόδιος υφυπουργός Εσωτερικών και ο πρώτος που μετέβη στα Φάρσαλα μετά το πλήγμα του «Ιανού», ότι πρέπει να εξοφληθούν οι εκκρεμότητες σε σχέση με την καταβολή των αποζημιώσεων παγίων από τη θεομηνία. Σημείωσαν, ειδικότερα, ότι, στη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων των Φαρσάλων, έχει καταβληθεί μόνο το 20% ως προκαταβολή, και οι πολίτες διαμαρτύρονται δικαιολογημένα, σε μία εποχή όπου το «ζητούμενο» είναι η ρευστότητα.

Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και οι 3 άνδρες συμφώνησαν να είναι σε στενή επαφή προς όφελος των πολιτών των Φαρσάλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ