ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ

Το ζήτημα των άμεσων και δίκαιων αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, τη στιγμή, που τα έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα εμφανίζονται όλο και με μεγαλύτερη συχνότητα και οι ζημιές είναι συνεχείς, καθώς και την αναγκαιότητα στήριξης της αμπελοκαλλιέργειας μέσα από το πρόγραμμα αναμπέλωσης κι άλλες δράσεις, έθεσαν στον αν. Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας Χρήστο Κέλλα, κάτοικοι του Δαμασίου, με τους οποίους συναντήθηκε, παρουσία και του δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα.

Διαρκή τα μέτρα στήριξης των παραγωγών

Οι αγρότες του Δαμασίου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την κυβερνητική πολιτική γενναίας μείωσης της φορολογίας, με ιδιαίτερη αναφορά στη ρύθμιση, που προβλέπει τη μείωση του φόρου εισοδήματος κατά 50% στα εισοδήματα των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, που συμμετέχουν σε συλλογικά σχήματα ή προχωρούν σε συμβολαιακή Γεωργία.

Ο Χρήστος Κέλλας, από την πλευρά του, τόνισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ μειώνει δραστικά, φορολογικά βάρη από όλους τους Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, παρέχοντας σημαντικότατα φορολογικά κίνητρα σε παραγωγούς για την ενεργό συμμετοχή τους σε συνεταιρισμούς ή Ομάδες Παραγωγών.

Όσον αφορά τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στον πρωτογενή τομέα, ο Λαρισαίος πολιτικός, τόνισε ότι μελετάται η βελτίωση της αντιχαλαζικής προστασίας, από τον ΕΛΓΑ, με την αξιοποίηση και της τεχνολογίας.

Επεσήμανε δε, πως πέρα από την αναγκαιότητα προσαρμογής του Κανονισμού του ΕΛΓΑ στις νέες συνθήκες της κλιματικής κρίσης, καταβάλλεται από το  Υπ. ΑΑΤ κάθε δυνατή προσπάθεια αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων, για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, όπως το de minimis.

Ο κ. Κέλλας, αναφέρθηκε, ακόμη, στα μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, που πλήττεται δραματικά και από την εισαγόμενη ενεργειακή κρίση, σημειώνοντας πως επανέρχεται η επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, που είχε καταργηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας, μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στο άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας, ώστε η επιστροφή να καταβληθεί για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, εντός του Αυγούστου.

Στήριξη στους σεισμόπληκτους

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ενημερώθηκε ακόμη, από τον Δήμαρχο Τυρνάβου και κατοίκους του σεισμόπληκτου χωριού, για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια και υποδομές, ενώ αναφέρθηκε στα άμεσα μέτρα στεγαστικής συνδρομής, που θέσπισε η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον Δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκκουρα, τη συμβολή των οποίων στην πρόοδο των διαδικασιών, αναγνώρισε ως “ιδιαίτερα θετική και αποτελεσματική”.

Κάτοικοι του Δαμασίου, μάλιστα, ζήτησαν τη συνδρομή του Χρήστου Κέλλα για επιτάχυνση της διαδικασίας έγκρισης πρωτοκόλλων στεγαστικής συνδρομής από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για κτίσματα, που χαρακτηρίστηκαν κόκκινα, καθώς και την εξαίρεση από την υποχρέωση επιστροφής της “Επιστρεπτέας Προκαταβολής” για τις σεισμόπληκτες επιχειρήσεις της περιοχής.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, τέλος, έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των κατοίκων, για τυχόν προβλήματα, που προκύπτουν, ανανεώνοντας το ραντεβού τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στην επίσκεψη του Χρήστου Κέλλα στο Δαμάσι, εκτός από τον Δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, παρόντες ήταν, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμπελοκαλλιεργητών Δαμασίου Γιάννης Γκανάς, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δαμασίου Μανώλης Λούτσος, το μέλος του Δ.Σ  του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Δανιήλ Νάκας, ο δημοτικός σύμβουλος Ελασσόνας Νίκος Λιάρος, ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Τυρνάβου Βασίλης Μάικος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Τυρνάβου Νίκος Ρεβήσιος και κάτοικοι της περιοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ