ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΑΝΑ ΖΩΟ Ή 10% ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας κτηνοτρόφων και κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας

Η ομοσπονδία κτηνοτρόφων Θεσσαλίας δηλώνει πως σε ότι αφορά την ενίσχυση των κτηνοτρόφων για αγορά ζωοτροφών εμμένει στην αρχική της πρόταση που είχε κάνει τον Φεβρουάριο προς τον ΥΠΑΑΤ σε 25 ευρώ κατά κεφαλήν για τα αιγοπρόβατα και στα 100 για τα βοοειδή με βάση το ΟΣΔΕ. Καθώς και μια εναλλακτική πρόταση για 10% επί του ετήσιου τζίρου.

Σε ότι αφορά την συνδεδεμένη των βοοειδών για την οποία έχουν ακουστεί πολλά η ομοσπονδία όπως έχει εκφραστεί και στο παρελθόν υποστηρίζει πως συνδεδεμένη θα πρέπει να δίνεται μόνο σε βοοειδή που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.

Να θυμίσουμε δε πως έχουμε κάνει πρόταση για συνδεδεμένη και στο αιγοπρόβειο κρέας.

Δηλώνουμε πως η ομοσπονδία είναι κάθετα αντίθετη στην χρησιμοποίηση για φωτοβολταϊκά πάρκα, επιλέξιμων βοσκοτόπων και καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους στην έκδοση αδείας να σταθούν στο πλευρό μας και να είναι αρνητικοί.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η περιοχή Ελασσόνας, η Ποταμιά Αγιάς
και γενικά όπου υπάρχει επιλέξιμος βοσκότοπος.

Ζητάμε ο νόμος 4251/14 περί απασχόλησης παράτυπα διαμενόντων αλλοδαπών και ο οποίος έληξε στις 30/6/2022 να πάρει παράταση, ώστε να διευκολυνθούν οι κτηνοτρόφοι στην εύρεση εργατών.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα των βιολογικών ζητάμε να βρεθούν πόροι ώστε να μπορέσουν να ενταθούν όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφοι.

Κλείνοντας θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στα αρμόδια όργανα ελέγχου ώστε να συνεχίσουν την καλή δουλειά που κάνουν με τα εισαγόμενα γάλατα και αμνοερίφια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ