ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΣΟΧΛΑΝΙΣΜΟΣ

Δήλωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αννας Βαγενά

Χθες, Τετάρτη 13/07/22, ο πρωθυπουργός έσπευσε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα Πανεπιστήμια και, παίρνοντας αφορμή από την καταδικαστέα από όλους εμπρηστική επίθεση εναντίων γνωστού ραδιοφωνικού σταθμού στην Αθήνα, άφησε αισχρά υπονοούμενα για την αξιωματική αντιπολίτευση και την κατηγόρησε για «εκτσογλανισμό».

Σήμερα, 14/07/22, ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας του εξήγησε τι είναι «εκτσογλανισμός». «Εκτσογλανισμός», είπε «είναι όταν η κοινωνία αισθάνεται ότι σε αυτόν τον τόπο δεν υπάρχει δίκαιη δικαιοσύνη. Γιατί όταν είσαι άνθρωπος της εξουσίας, είσαι φίλος υπουργών και καναλαρχών, περιβάλλεσαι από ασυλία. Ακόμη και αν έχεις διαπράξει το απεχθέστερο έγκλημα. Ακόμη και αν είσαι βιαστής ανηλίκων όπως ο εκλεκτός σας κύριος Λιγνάδης. Που θα μας κουνάει και το δάκτυλο τώρα. Ότι ήταν πολιτικά τα κίνητρα της δίωξής του. Αυτό είναι εκτσογλανισμός.

Η έξωση της συνταξιούχου από τη πρώτη της κατοικία στου Ζωγράφου για χρέη 15.000 ευρώ ενώ ο κύριος Μητσοτάκης έχει δάνεια 1,3 εκατ., όλο το υπουργικό μαζί 12,4 εκατ. και το κόμμα σας πάνω από 350 εκατ. Και για εσάς δεν τρέχει τίποτα. Αυτό είναι εκτσογλανισμός.

Η λεηλασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τη ΔΕΗ των γκόλντεν μπόυς που μοιράζονται 16 εκατ. μπόνους και έχουν μισθούς 360 χιλιάρικα το μήνα, ενώ η πλειοψηφία δε βγάζει την τρίτη βδομάδα του μήνα. Αυτό είναι εκτσογλανισμός.

Ότι τάξατε 600 ευρώ power pass, επιστροφή για τη ρήτρα της απάτης στους λογαριασμούς ρεύματος και τώρα οι πολίτες βλέπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους μεσοσταθμικά μόλις 17 ευρώ. Αυτό είναι εκτσογλανισμός».

«Εκτσογλανισμός» είναι η ηθική και η αισθητική της παράταξης της ΝΔ, που εκφράστηκε σήμερα, 14/07/22, από τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Συρίγο, ο οποίος αμφισβήτησε από το βήμα της Βουλής τους αγώνες κατά της Δικτατορίας. Είπε πως δεν υπήρξε αντίσταση στη Χούντα παρά μόνο μεμονωμένα περιστατικά, χαρακτηρίζοντας «πολιτικό μύθο» την εμβληματική αντίσταση του Πολυτεχνείου και πως οι εκδηλώσεις μνήμης και οι σύγχρονοι αγώνες που εκφράζονται κάθε χρόνο στην πορεία της 17ης Νοεμβρίου, γίνονται για να καταλήγουμε στο τέλος στις ταβέρνες για να τρώμε παϊδάκια.

Και αυτός ο άνθρωπος είναι υπουργός Παιδείας.

Αυτά να τα πει στη χήρα του Σπύρου Μουστακλή, στην οικογένεια του Αλέκου Παναγούλη και στους χιλιάδες άλλους αγωνιστές κατά τις Δικτατορίας που μαρτύρησαν στα κολαστήρια της Χούντας.

Κύριοι της ΝΔ και κ. υπουργέ, σας γυρίζουμε πίσω την ηθική σας και την αισθητική σας που έχει ως σημείο αναφοράς τα παϊδάκια.