Ε.ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΥΝ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ  

Με αφορμή όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή αναφορικά για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επεσήμανε τα κάτωθι:

«Η Κυβέρνηση έφερε ένα ακόμα Νομοσχέδιο υποβάθμισης και απαξίωσης της Δημόσιας Παιδείας. Θέτουν “στο απόσπασμα” το αυτοδιοίκητο του Δημόσιου Πανεπιστημίου και εμμένουν σε μονομερείς ενέργειες, με την πανεπιστημιακή κοινότητα απέναντι.

Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση σύρθηκαν ξανά σε ποταπό επίπεδο, πέραν κάθε ανεκτού ορίου κοινοβουλευτικής δεοντολογίας και ηθικής. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να φανερώνουν στον Ελληνικό Λαό πόσο πολύ μοιάζουν.

Από τη μια πλευρά, η απολύτως καταδικαστέα επίθεση του κ. Βερναρδάκη, Υπουργού Επικρατείας του κ. Τσίπρα, στην Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως, επιβεβαίωσε πως ο κατήφορος για το ΣΥΡΙΖΑ είναι μη αναστρέψιμος.

Από την άλλη, οι αδιανόητες δηλώσεις αμφισβήτησης του ιστορικού ορόσημου του Πολυτεχνείου, από τον Υφυπουργό Παιδείας κ.  Συρίγο, προσβάλλουν τον ηρωικό αγώνα του Ελληνικού Λαού, που σφραγίστηκε με το αίμα αθώων κι έγινε σύμβολο αιώνων.

Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν πλέον κανένα φραγμό. Είναι διατεθειμένοι να υπερβούν κάθε όριο ακρότητας.

Ποια είναι αλήθεια  η σχέση αυτών των δύο με την προοδευτική κεντροαριστερά ή με τον προοδευτικό κεντρώο χώρο ;

Εμείς δεν θα τους αφήσουμε να πνίξουν την πολιτική ζωή της Ελλάδας στο βούρκο.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αρνείται να κατρακυλήσει μαζί τους στη λάσπη.

Εμείς θα επιμείνουμε στην υπεύθυνη προγραμματική αντιπολίτευση. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη του αυτονόητου και του συγκεκριμένου, επαναφέροντας την κοινωνία στο προσκήνιο και τον Άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής.

Αυτή τη φορά,  αναδείξαμε την αξία της Δημόσιας Παιδείας για τη Σοσιαλδημοκρατία. Καταθέσαμε ρεαλιστικές προτάσεις, υπογραμμίσαμε το Σχέδιο που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των σύγχρονων εξελίξεων και στα όνειρα της νέας γενιάς.

Αυτό  θα  συνεχίσουμε αταλάντευτα να πράττουμε.

– Γιατί σεβόμαστε τα νοικοκυριά που “αιμορραγούν” μέσα στη δημοσιονομική κρίση.

– Γιατί νοιαζόμαστε τα νέα παιδιά που αγωνιούν στην ανασφάλεια.

– Γιατί  η ανάγκη του Λαού για λύσεις είναι μεγάλη.

– Γιατί το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται το μόνο “αντίδοτο”, στην τοξικότητα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που από κοινού “δηλητηριάζουν” την πολιτική ζωή του τόπου.»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ