ΛΑΡΙΣΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Α΄ Κατασκηνωτική Περίοδος του καινοτόμου προγράμματος, «Κατασκήνωση στην Πόλη 2022» του Δήμου Λαρισαίων, στην οποία είχαν δηλώσει συμμετοχή 1000 παιδιά .

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου, μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαράς και ενθουσιασμού, οι μικροί κατασκηνωτές είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε πολλές και διαφορετικές δράσεις και να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά, κάνοντας φιλίες, αναπτύσσοντας την κοινωνικότητα, την αλληλοβοήθεια και τη συνεργασία.

Με εσωτερικές και εξωτερικές δράσεις έγιναν μικροί Δημοτικοί Σύμβουλοι, απόλαυσαν αθλητικές δραστηριότητες (κολύμπι, ποδόσφαιρο, χορό κ.λ.π.), γνώρισαν την πολιτιστική κληρονομιά, ψυχαγωγήθηκαν με Καραγκιόζη, έμαθαν για το περιβάλλον, επισκέφθηκαν το Πάρκο Καινοτομίας Joist, εξασκήθηκαν στο Σκάκι, παρακολούθησαν μαθήματα Αστρονομίας, εκπαιδεύτηκαν στην Κυκλοφοριακή Αγωγή, έμαθαν για την υγεία , το περιβάλλον και την ανακύκλωση, συμμετείχαν σε εκδρομές και έκαναν πικ νικ.

Την τελευταία μέρα της Α΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου πραγματοποιήθηκαν δράσεις στη Δημοτική Πισίνα Νεάπολης και ποδόσφαιρο Σάλας στο 26ο Δημοτικό Σχολείο όπου παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης κ. Δημήτρης Δεληγιάννης και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Παιδείας και Συντονίστρια της Κατασκήνωσης κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, και ευχαρίστησαν όλους όσους συνεργάστηκαν για την επιτυχία της Α’ Κατασκηνωτικής Περιόδου.

Στην επιτυχία του προγράμματος συνέβαλλαν οι συμμετέχοντες παιδαγωγοί της Διεύθυνσης Παιδείας, καθώς και οι συνεργαζόμενες υπηρεσίες του Δήμου μας και οι φορείς της Πόλης μας.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στα πλαίσια της “Πόλης που Μαθαίνει” αλλά και στο σχέδιο υποστήριξης της υποψηφιότητας της Λάρισας ως «Πόλη Φιλική στα παιδιά» της UNICEF

Η Πόλη στηρίζει τα παιδιά της και συνεχίζει με τη Β΄ Κατασκηνωτική Περίοδο από τη Δευτέρα 18/7/2022 έως την Τρίτη 2/8/2022 με την συμμετοχή 700 παιδιών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ