ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο Κ. ΒΟΡΙΔΗΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ’ ΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ…

ΓΡΑΦΕΙ Ο Χρήστος Τσιόπας, δημοτικός σύμβουλος δήμου Τυρνάβου

Πρέπει να μάθει πως ο Τύρναβος είναι μια πόλη που ο διάλογος, η δημοκρατία και η συλλογική  ευθύνη, διαμορφώνουν την κοινωνική συνείδηση.

Πρέπει να μάθει πως στον τόπο αυτόν οι άνθρωποί του, έδωσαν και δίνουν αγώνες για την δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολλών.

Πρέπει να μάθει πως η πόλη μάτωσε σε όλα τα δύσκολα γυρίσματα της ιστορίας  όταν απειλήθηκε η ειρήνη και η ελευθερία.

Πως θα νιώθει άραγε ο κ. Βορίδης με την επίσκεψή του στο Τύρναβο;

Μάλλον πρέπει να νιώθει άβολα. Είναι όμως μια καλή ευκαιρία να μετρήσει το βάρος των πολιτικών του επιλογών  με βάση την ιστορία και την διαδρομή του τόπου.

Όσο για τα τελευταία “έργα” του υπουργού σε σχέση με την λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων,  η παράταξή μας θα καταθέσει ψήφισμα με το οποίο το δημοτικό συμβούλιο θα εκφράσει  την αντίθεσή των πολιτών σε κάθε προσπάθεια φίμωσης και ακρωτηριασμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Τυρνάβου

‘’Το δημοτικό συμβούλιο με απόφασή του δηλώνει την αντίθεσή του στις συνεχείς και χωρίς τέλος  αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Αφού έκοψαν τις αρμοδιότητες τώρα προσπαθούν να κόψουν και τον διάλογο από τα δημοτικά συμβούλια.

Συγκεκριμένα με διάταξη προβλέπεται οι επικεφαλής των παρατάξεων να υποβάλλουν τα θέματα πολλές ημέρες πριν γίνει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και υποβάλλονται στην κρίση του προέδρου αν θα ενταχθούν στην ημερήσια διάταξη.

Με το τρόπο αυτό αφαιρείται από τα δημοτικά συμβούλια η δυνατότητα να λαμβάνουν αποφάσεις για θέματα εκτάκτου χαρακτήρα και να συζητιούνται οι υποθέσεις  στον χρόνο που συμβαίνουν.

Και αυτή η πρόταση φανερώνει την βασική επιδίωξη του υπουργού να αφαιρέσει τον πολιτικό χαρακτήρα των λειτουργιών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η κυβέρνηση με πολύ  μεγάλη βιασύνη γκρεμίζει  όσα η κοινωνία έχτιζε για δεκαετίες.

Εφαρμόζει πολιτικές με απύθμενο κυνισμό, που στο όνομα της δήθεν κανονικότητας,  παραβιάζουν ελευθερίες και δικαιώματα των πολιτών.

Έχουμε υποχρέωση απέναντι σε όλους τους δημότες να υπερασπιστούμε  τον διάλογο και τις δημοκρατικές λειτουργίες στην τοπική αυτοδιοίκηση’’.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ