ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου, κατοίκων της περιοχής, εκπροσώπων του Δήμου Κιλελέρ και των τοπικών κοινοτήτων, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου στο Δήμο Κιλελέρ.

Στην τοπική Κοινότητα Κιλελέρ πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Μαρίνας. Τελέστηκε εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ακολούθησε διανομή παραδοσιακού φαγητού στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Κιλελέρ, εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων και γλέντι με λαϊκοδημοτική ορχήστρα.

Στο φεστιβάλ σκόρδου στον Πλατύκαμπο ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, κατά την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων, στο χαιρετισμό του τόνισε: «Τα τελευταία χρόνια από την ανασύστασή του, το φεστιβάλ έχει πιάσει τον παλμό της τοπικής κοινωνίας, και μεγάλη απόδειξη αποτελεί το πλήθος των επισκεπτών στον Πλατύκαμπο.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι μέσα από διάφορα πολιτιστικά δρώμενα να προβληθεί το τοπικό, παραδοσιακό σκόρδο Πλατυκάμπου και άλλα προϊόντα της περιοχής.

Φιλοδοξούμε η εμβέλειά του να ξεπεράσει τα όρια του Ν. Λάρισας. Το σκόρδο είναι ένα προϊόν με προστιθέμενη αξία, τόσο στην οικονομία της περιοχής, όσο και στην κοινωνία αλλά και την υγεία.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους του φορείς που διοργανώνουν τις εκδηλώσεις και είμαι πεπεισμένος ότι οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γευτούν τα τοπικά προϊόντα, αλλά και να διασκεδάσουν με τα πλούσια πολιτιστικά δρώμενα που οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει. Το ιδιαίτερο για τη φετινή γιορτή είναι ότι συμμετέχουν οι περισσότεροι φορείς του Πλατυκάμπου και ότι θα προβληθούν και άλλα τρόφιμα-αγαθά του τόπου μας σε μία προσπάθεια να συνδεθεί η τοπική παραγωγή με το συνεταιριστικό πνεύμα».

Πολιτιστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στο Μαυροβούνι στην πλατεία του χωριού σε συνδιοργάνωση της Τοπικής Κοινότητας και του Ποδοσφαιρικού Συλλόγου «Α.Ο. Μαυροβουνίου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ