ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας συντασσόμενος με την ομόφωνη απόφαση του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας που πάρθηκε στις 12-7-2022, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών, όπως αυτές προγραμματίστηκαν από τις Ενώσεις τους και το Συντονιστικό Όργανο ΠΦΥ.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις 18, 19, 20 Ιουλίου κι όποιες άλλες εξαγγελθούν στο μέλλον, είναι μονόδρομος για όλα τα Διαγνωστικά Εργαστήρια και τα Ιατρεία της χώρας .

Οι αναγραφόμενες αμοιβές στα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ είναι εικονικές και δεν καταβάλλονται στο σύνολο τους, αφού δεσμεύεται άδικα κι αυταρχικά το 70% των εσόδων των γιατρών για εξετάσεις που εκτέλεσαν. Επί της ουσίας πληρώνουν τις εξετάσεις που διενεργούν οι ασφαλισμένοι και φορτώθηκαν στις πλάτες τους χρέη από το 2013 έως και σήμερα, χωρίς σταματημό. Χρέη χωρίς υπαιτιότητα τους, που μεταβιβάζονται ακόμα και στα παιδιά τους. Καμία διορθωτική ενέργεια δεν ανακοινώθηκε από τα συναρμόδια Υπουργεία και κανένα περιοριστικό, ελεγκτικό μέτρο που προτάθηκε αλλά και νομοθετήθηκε στο παρελθόν δεν εφαρμόστηκε!

Ενωμένοι και συνεπείς αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του clawback, την ελάφρυνση των συσσωρευμένων αναγκαστικών υποχρεώσεων και την καθιέρωση αξιοπρεπών αμοιβών και αποζημιώσεων!

Το Υπουργείο δεν θέλει να χρηματοδοτήσει επαρκώς την ΠΦΥ!

Δεν ζητάμε να πληρώνουν οι ασθενείς τις εξετάσεις τους!

Ζητάμε να τις πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ ως οφείλει και όχι οι γιατροί!

Ζητάμε την επαρκή χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα ευρωπαϊκά επίπεδα, oπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση που σέβεται και προστατεύει τον Έλληνα πολίτη!

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις και τους ασφαλισμένους συμπολίτες μας να δείξουν την κατανόηση τους στο μείζον αυτό πρόβλημα που απειλεί άμεσα την βιωσιμότητα των εργαστηρίων και των ιατρείων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ