ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΠΗΛΙΑΣ

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Μικρού Μουσείου Σπηλιάς «ΚΡΙΚΕΛΗ», παρουσία του Δημάρχου Τεμπών Γιώργου Μανώλη, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας Βασίλη Κόκκαλη, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας Υποστρατήγου Αστερίου Μαντζιώκα, του Αστυνομικού Διευθυντή Λάρισας, Αγάπιου Χαρακόπουλου, των Αντιδημάρχων Ζήση Γκανάτσιου και Χρήστου Κρικώνη, του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Κακαγιάννη, του Προέδρου της Κοινότητας Σπηλιάς Νίκου Σελήνη, του δημοτικού συμβούλου Αγιάς Γρηγόρη Καλαγιά και πλήθος κόσμου.

Την τελετή των εγκαινίων τέλεσαν οι ιερείς Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος και π. Αθανάσιος ιερέας της ενορίας Σπηλιάς. Στη συνέχεια ακολούθησε η κοπή της κορδέλας των εγκαινίων από τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Μανώλη, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας Υποστράτηγο κ. Αστέριο Μαντζιώκα, τον κ. Κώστα Κρικέλη, τον βουλευτή κ. Βασίλη Κόκκαλη, και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σπηλιάς κ. Νίκο Σελήνη. Όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν από την κα Κρικέλη στα εκθέματα του Μουσείου.

«Ήταν όραμα και επιθυμία της κας Αθηνάς Κρικέλη και του αδελφού της Κώστα να δημιουργήσουν και να δωρίσουν στο Δήμο Τεμπών αλλά και στην Κοινότητα Σπηλιάς, ένα μικρό Μουσείο αφιερωμένο στη μνήμη των γονιών τους, Παναγιώτη και Ξένης Κρικέλη. Ως δημοτική Αρχή, πιστέψαμε στο όραμά τους το αγκαλιάσαμε και το υποστηρίξαμε με σθένος, δίνοντας ζωή σε ένα δημοτικό κτίριο που ήταν εγκαταλελειμμένο για 18 χρόνια με σπασμένα κεραμίδια και κατεστραμμένους τοίχους, με μια αυλή γεμάτη αγριόχορτα και αγκάθια, να μετατραπεί σε μια μικρή κοιτίδα πολιτισμού.

Ευελπιστούμε το μικρό αυτό Μουσείο να μην είναι ένα κλειδωμένο Μουσείο, αλλά να αποτελέσει ένα χώρο, μια πολιτιστική γωνιά για κάθε δημιουργό που επιθυμεί να προβάλει το έργο του, καθόλη τη διάρκεια του έτους. Ευχαριστώ τις γυναίκες και τους άντρες της Σπηλιάς, που βοήθησαν και έβαλαν ο καθένας ξεχωριστά το δικό τους λιθαράκι για να γίνει πραγματικότητα μέσα σε 40 ημέρες αυτό που βλέπουμε εμείς σήμερα», τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο κ. Μανώλης.

Μετά τα εγκαίνια, οι καλεσμένοι και οι επισκέπτες απόλαυσαν μια λαϊκή ρεμπέτικη βραδιά με τους Λίνα Νούτσου, Πάνο Κράια και Θεολόγη Σίκαλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ