Για τη συνταγή επιτυχίας του μίλησε ο Μ. Χαρακόπουλος
«Η επιμονή στην ποιότητα, στην πιστοποίηση της ταυτότητας του προϊόντος και η εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει το συνεταιρισμό Πλατυκάμπου είναι η συνταγή της επιτυχίας που έκανε το σκόρδο Πλατυκάμπου γνωστό ανά την υφήλιο. Αυτή τη συνταγή πρέπει να την ακολουθήσουν κι άλλοι συνεταιρισμοί σε μία εποχή που το συνεταιριστικό κίνημα περνάει βαθιά κρίση».
Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τον σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στο Φεστιβάλ Σκόρδου 2022 στον Πλατύκαμπο.
Ο Θεσσαλός πολιτικός αναγνωρίζοντας την παράδοση που έχει η περιοχή στην παραγωγή σκόρδου σημείωσε ότι «από παιδί θυμάμαι παραγωγούς από τον Πλατύκαμπο να έρχονται στα χωριά του κάμπου με γεμάτες τις καρότσες τους, για να πουλήσουν τη σοδειά τους, τα γνωστά σκόρδα Πλατυκάμπου. Από τότε αγαπητέ Γιάννη Κουκούτση, πρόεδρε του Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και η φήμη του σκόρδου Πλατυκάμπου έχει φτάσει στα πέρατα της γης, ακόμη και στην Ιαπωνία».
Επισιτιστική κρίση…
Αναφερόμενος στη σημασία της αγροτικής παραγωγής σήμερα, ο κυβερνητικός βουλευτής είπε ότι «ζούμε σε μία περίοδο δύσκολη, μια περίοδο ταραγμένη. Μετά από την πανδημία, σε όλη την υφήλιο, αναβίωσαν εθνικισμοί των τροφίμων και κινδυνέψαμε με ελλείψεις τροφίμων γιατί κάποιοι δεν κάνανε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων για να τα κρατήσουν προληπτικά για τις χώρες τους. Και αμέσως μετά, είχαμε πόλεμο στην Ευρώπη και ζούμε όλοι με την απειλή μιας επισιτιστικής κρίσης, από το αν θα έρθουν τα σιτηρά από την Ουκρανία μέχρι την ενεργειακή κρίση που επηρεάζει και αυτή με τη σειρά της τις τιμές και το κόστος παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Αυτά όλα μας κάνουν να αναπροσαρμόσουμε ως Ευρώπη, αλλά και κάθε κράτος μέλος, την αγροτική πολιτική. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να υπάρχει σπιθαμή αγροτικής γης που να μην είναι καλλιεργήσιμη. Άρα θα πρέπει να προτάξουμε αυτό ως πρώτη προτεραιότητα, να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, την πρωτογενή παραγωγή και να μιμηθούμε άλλα θετικά παραδείγματα. Το Ισραήλ παράγει στην έρημο και εξάγει. Δεν είναι καλύτεροι από εμάς, το ίδιο επιχειρηματικό δαιμόνιο έχουν και οι Έλληνες, ούτε είναι καμιά μεγαλύτερη χώρα. Και δεν είναι και “ευλογημένη” όπως η Ελλάδα, που θεωρείται το περιβόλι της Ευρώπης».
Καταλήγοντας ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη «όλους όσοι εργάστηκαν για αυτή την όμορφη βραδιά που αναδεικνύει ένα τοπικό προϊόν που έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδος το σκόρδο Πλατυκάμπου. Τον δήμο Κιλελέρ που είναι γενναίος χορηγός και υπό την αιγίδα του γίνονται όλες αυτές οι εκδηλώσεις στο δήμο μας, από το τελευταίο χωριό μέχρι μεγάλα κεφαλοχώρια, όπως ο Πλατύκαμπος, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και βεβαίως τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πλατυκάμπου», ενώ ευχήθηκε «υγεία, δύναμη στην καθεμία και τον καθένα. Καλό καλοκαίρι και καλή διασκέδαση».