Β. ΒΟΡΙΔΗΣ: ΕΞΟΡΚΙΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΖΕΣΤΑΝΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με στόχο να υπερασπιστεί το κυβερνητικό έργο αλλά και να κρατήσει την οργανωμένη βάση της ΝΔ σε ετοιμότητα ενόψει των εθνικών εκλογών κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη περιόδευσε χθες στο νομό Λάρισας.

Ο κ. Βορίδης συνοδευόμενος από τους βουλευτές του νομού, αρχικά βρέθηκε στον κόμβο της οδού Καραμανλή στο ύψος του Fashion City όπου αφού τόνισε ότι η ΝΔ παρουσιάζει το έργο της και συζητά με τους πολίτες, ξεκαθάρισε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και ότι η κυβέρνηση θα διαχειριστεί και την κρίση του χειμώνα.

Για να ακούσετε τη δήλωση του κ. Βορίδη πατήστε ΕΔΩ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Αμέσως μετά ο υπουργός Εσωτερικών είχε πολύωρη συνεργασία με τους δημάρχους και τον περιφερειάρχη και, αφού ενημερώθηκε για την πορεία όλων των μεγάλων έργων που γίνονται στη Θεσσαλία και ειδικά στο νομό Λάρισας, υποστήριξε ότι μετά τις μεγάλες καταστροφές του Ιανού το 2019 η Ελλάδα απέκτησε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό μηχανισμό αποζημιώσεων που μπορεί και δίνει ουσιαστικές λύσεις σε θέματα αποκατάστασης ζημιών και αποζημίωσης πληγέντων.

ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ο κ. Βορίδης, οι τρεις βουλευτές του νομού και ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε στη συνέχεια το Οινοποιείο του Συνεταιρισμού στον Τύρναβο και εκεί είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον πρόεδρο Χρ. Τσιτσιρίγγο για την πορεία του και για τον επενδυτικό σχεδιασμού.

Στην εισήγηση του ο κ. Τσιτσιρίγγος, ο οποίος εξήρε την παρουσία του κ. Βορίδη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ανέφερε:

“Kύριε υπουργέ σε καλωσορίζω στις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου οινοποιητικού συνεταιρισμού της χώρας.
Πριν σας ενημερωσω για τα του συνεταιρισμού, θα ήθελα να θυμηθούμε μερικά σημεία –σταθμούς της θητείας σας ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τα σας κατατάσσουν ως τον καλύτερο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας

-Ψήφιση νέου συνεταιριστικού νόμου, ο οποίος προβλέπει τη μην δίωξη των διοικητικών συμβουλίων συνεταιρισμών και ενώσεων.

-Διαμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων

-Iδρυση ενιαίου συνδικαλιστικού φορέα των αγροτών της χώρας,- ΕΘΕΑΣ-όπου έχω την τιμή να συμμετέχω ως διοικητικός σύμβουλος

– Ψηφίστηκε Νόμος για την αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας (αγροτικά φωτοβολταϊκά).

– Μείωση του φορολογικού συντελεστή των αγροτικών συλλογικών σχημάτων στο 10%

– Ψηφίστηκε διάταξη η οποία προβλέπει ότι ο βεβαιωμένος Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για το κρασί που δεν διατέθηκε μέχρι τις 31/12/18 μπορεί να επιστρέφεται ή να διαγράφεται.

– Η σύνταξη της απόφασης για την κλωνική επιλογή.

Ο κατάλογος δεν τελειώνει εδώ… θα μπορούσα να απαριθμώ ως το βράδυ…

Ας έρθουμε στα δικά μας…

Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου ιδρύθηκε το 1961 από τους αμπελουργούς της επαρχίας Τυρνάβου με σκοπό την αξιοποίηση της σταφυλικής παραγωγής της περιοχής με την παραγωγή και εμφιάλωση οίνων.
ΤΟ Οινοποιείο λειτούργησε με την εποπτεία της ΕΑΣ μέχρι το 1978 οπότε και μεταβιβάστηκε την 28-7-1978 στους αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής.
Σήμερα απαριθμεί 500 μέλη τα οποια καλλιεργουν 10 χιλ στρεματα με ποικιλίες όπως Μοσχατο, ροδιτη, Μακαμπεο, Μερλό. Συραχ κ.α

Το 1990 προχώρησε στην παραγωγή και εμφιάλωση του τσίπουρου που σήμερα παίζει ένα σημαντικό ρόλο στον συνολικό τζίρο του Συνεταιρισμού.

Το 1997 προχώρησε στην πρωτοποριακή παραγωγή του ανακαθαρισμένου συμπυκνωμένου γλεύκους, ένα προϊόν που διατίθεται κυρίως σε άλλα οινοποιεία προκειμένου να αυξήσουν τον οινοπνευματικό τους βαθμό ή να φτιάξουν γλυκά ή ημίγλυκα κρασιά.

Το 2004 και το 2007 κατασκευάσθηκαν άλλες 30.000 εκατόλιτρα ανοξείδωτων δεξαμενών, παράχθηκαν νέα προϊόντα στο τσίπουρο (παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια και με κρόκο, καθώς και νέοι τύποι κρασιών).

Εφαρμόστηκε σύστημα ελέγχου ποιότητας (ISO) στο Οινοποιείο καθώς και σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης (Agro 1-2) στα αμπέλια των συνεταίρων.

Ο συνολικός τζίρος του Συνεταιρισμού έφθασε τα 11 εκατομμύρια ευρώ.

Από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζει την ανοδική του πορεία, με 2 εργοστάσια και 60 εργαζόμενους, πάντα ως βιώσιμος συνεταιρισμός με υψηλές πωλήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, με 72 ετικέτες σε κρασιά και αποστάγματα, συνεχίζει να εισάγει καινοτομίες σε προϊόντα και τεχνολογίες, υλοποιεί προγράμματα προώθησης, και το σημαντικότερο είναι ότι στηρίζει την αμπελοκαλλιέργεια της χώρας και την οικονομία της τοπικής κοινωνίας”.

Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης έπλεξε το εγκώμιο του συνεταιρισμού και της διοίκησής του χαρακτηρίζοντας τον συνεταιρισμό πρότυπο και παράδειγμα διαχείρισης και αποτελεσματικότητας για ολόκληρη τη χώρα.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Μετά το πέρας της επίσκεψης στο οινοποιείο ο υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε την πλατεία του Τυρνάβου για να δει από κοντά το έργο της δημοτικής αρχής του Γ. Κόκουρα, και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο για το έργο που χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο αλλά και για τον προγραμματισμό έργων του δήμου.

ΓΙΑ ΛΙΓΝΑΔΗ – ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ

Το απόγευμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών πήρε σαφείς αποστάσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα ο οποίος υποστήριξε ότι ο Δ. Λιγνάδης θα έπρεπε να είναι στη φυλακή, λέγοντας ότι το μείζον είναι να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα της ελληνικής δικαιοσύνης και ότι για να τοποθετηθεί κάποιος σε θέματα δικαιοσύνης θα πρέπει να επιδεικνύει τεράστια προσοχή γιατί πρέπει να ξέρεις τις λεπτομέρειες κάθε υπόθεσης.

Ο κ. Βορίδης δεν πρόσθεσε κάτι καινούργιο στα θέματα που αφορούν τους σεισμόπληκτους που παραμένουν σε κοντέινερς λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει μπει ήδη στη φάση έκδοσης των οικοδομικών αδειών…

Για την ενεργειακή κρίση αφού αναφέρθηκε στο πρόβλημα και στις επιπτώσεις του στη χώρα και στην κοινωνία, σημείωσε ότι επειδή το βάρος πέφτει στην αύξηση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ο ΔΕΔΔΗΕ προσπαθεί να δημιουργήσει την κατάλληλη υποδομή για να απορροφηθεί η αυξημένη παραγωγή.

Τον κ. Βορίδη πλαισίωναν στο πάνελ, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου, οι βουλευτές Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας, και ο πρόεδρος της νομαρχιακής Λάρισας της Ν.Δ., Ηλίας Σουφλιάς.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η επίσκεψη του κλιμακίου ολοκληρώθηκε με τη νομαρχιακή συνέλευση των μελών της ΝΔ και με τη βραδιά επικοινωνίας στην οποία ο υπουργός και τα υπόλοιπα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν χαλαρά με μέλη και φίλους του κόμματος.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι έξω από το ξενοδοχείο όπου θα πραγματοποιούνταν η συνέλευση και η βραδιά επικοινωνίας, είχαν συγκεντρωθεί μέλη της συλλογικότητας “κατάληψη Ντουγρού” για να διαμαρτυρηθούν για τις πολιτικές της κυβέρνησης και για να ζητήσουν την απελευθέρωση του απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ