ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΤΕ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΘΑ ΤΙΣ ΧΑΣΟΥΝ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για την επίσκεψη και τις δηλώσεις του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη

Άνθρακες ο θησαυρός η επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών κ.Βορίδη στη Λάρισα. Ήρθε έδωσε υποσχέσεις, δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα και αποχώρησε. Η Ελλάδα αν δεν πάει σε κάλπες οδηγείται στο γκρεμό από την κυβέρνηση της ΝΔ. Με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη έχουμε λεηλασία των λαϊκών και μεσαίων εισοδημάτων.

Οι εξοντωτικοί φόροι συνεχίζουν κανονικά, ώστε να μην διαταραχτεί η κερδοφορία των Καρτέλ. Πρόκειται για την πιο μεγάλη οριζόντια φορολόγηση  από την μεταπολίτευση, από τον Οκτώβριο του 2021.

Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ κατέστρεψε την εξωτερική πολιτική στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία και κατέστησε εχθρό μας την Ρωσία ,από την οποία αγοράζαμε  πετρέλαιο, φυσικό αέριο, λιπάσματα και πρώτες ύλες.

Με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του ,έκρηξη ενεργειακού κόστους και εκτίναξη τού κόστους πρώτων υλών.

Τον χειμώνα που έρχεται κοινωνικές τάξεις και ομάδες θα βιώσουν συνθήκες επισιτιστικής κρίσης.

Ο κ. Βορίδης στη Λάρισα δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα, κονδύλια, έργα  ,υποδομές, μόνο λόγια λόγια, και φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να γνωρίζει ο κόσμος της εργασίας, οι αγρότες, τα μεσαία στρώματα ,οι Λαρισαίοι και οι Λαρισαίες, η Ελλάδα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη έγινε πιο ανασφαλής και ευάλωτη απέναντι στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Τέσσερα είναι τα κεντρικά ελλείμματα της κυβέρνησης της ΝΔ.

1.Η μεγάλη αύξηση των τιμών ενέργειας, είναι επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, που ξεκίνησε με την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ τον Σεπτέμβριο του 2019 .

2.Η πρόσδεση της ελληνικής ηλεκτροπαραγωγής στο φυσικό αέριο τις επόμενες δεκαετίες. Σε συνάρτηση με την απολιγνιτοποίηση , με αντικατάσταση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ με μονάδες ακριβού εισαγόμενου ορυκτού αερίου ιδιωτών και όχι ΑΠΕ .(Ανανεώσιμες  Πηγές  Ενέργειας)

3. Η ναρκοθέτηση και δυσφήμιση της ανάπτυξης των ΑΠΕ που μπορούσαν να παρέχουν ενεργειακή ασφάλεια με χαμηλές τιμές.

4.Οι ιδιωτικοποιήσεις ενεργειακών φορέων και δικτύων . Η  κυβέρνηση της ΝΔ παρέδωσε την πλειοψηφία της ΔΕΗ στους ιδιώτες εν μέσω κρίσης.

Ο κ. Βορίδης ήρθε στη Λάρισα , προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις , δεν άφησε κανένα θετικό αποτύπωμα και απήλθε.

Οι αγρότες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, η νεολαία,  έχουν  σύμβουλο  την τσέπη τους, τον οικογενειακό προϋπολογισμό που εξανεμίζεται και τα χρέη τους , που καθημερινά διογκώνονται.

Είδαν τις υποσχέσεις του κ. Βορίδη ,για μια ακόμη φορά για την ανάπτυξη στη Θεσσαλία ,και τον Νομό της Λάρισας  λόγια του αέρα ,λόγια χωρίς αντίκρισμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ