ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου επισκέφθηκε χθες Δευτέρα η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χριστιάνα Καλογήρου.
Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Εσκίογλου καλωσόρισε το κυβερνητικό στέλεχος και της παρέδωσε υπόμνημα με αιτήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος – όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Φαρσάλων – «είναι η ναυαρχίδα της τοπικής οικονομίας της επαρχίας».

«Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει και δρομολογηθεί σημαντικές παρεμβάσεις στην επαρχία μας που η ολοκλήρωσή τους θα δώσει αναπτυξιακό πρόσημο. Ωστόσο, τα προβλήματα είναι πολλά και θέλουμε τη στήριξή σας προκειμένου τα χωριά μας να μην ερημώσουν και οι Φαρσαλινοί αγρότες και κτηνοτρόφοι να συνεχίσουν να παράγουν στον τόπο τους» πρόσθεσε ο κ. Εσκίογλου.

Εν συνεχεία ο αντιδήμαρχος και εντεταλμένος για θέματα αγροτικής ανάπτυξης κ. Δημήτρης Γούσιας αναφέρθηκε εκτενέστερα σε σειρά ζητημάτων όπως τα τρία φράγματα που έχουν δρομολογηθεί στο Δήμο, τα δύο σε Λουτζακόρεμα και Κακλετζόρεμα για το υδρευτικό και το μεγάλο φράγμα στη θέση Παλιοδερλί στη Σκοπιά, σημειώνοντας πως «η ολοκλήρωσή τους θα αλλάξει άρδην τον αναπτυξιακό χάρτη στην επαρχία Φαρσάλων, δημιουργώντας στέρεες βάσεις ανάπτυξης για το μέλλον».

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ λόγω των διαρκών ακραίων καιρικών φαινομένων που προκαλούν ζημιές, κατασκευής περισσότερης αγροτικής οδοποιίας, επιδότησης του κόστους παραγωγής, της ενέργειας, αλλά και της προμήθειας ζωοτροφών.

Ο κ. Γούσιας ζήτησε επίσης να δρομολογηθούν έργα υπογειοποίησης του δικτύου άρδευσης ώστε να εξοικονομηθεί στο έπακρο το υφιστάμενο νερό στον Φαρσαλινό κάμπο, ενώ τέλος σε μία ακόμη παρέμβαση για τους κτηνοτρόφους ζήτησε να δοθεί λύση στο καθεστώς ΦΠΑ που τους διέπει.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής παρέμβαση πραγματοποίησαν η αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Σοφία Χατζηπλή ζητώντας λύση για του επιλαχόντες νέους αγρότες και ο πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ κ. Νίκος Γκατζόγιας ο οποίος εστίασε στην ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων ενίσχυσης της κτηνοτροφίας.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν επίσης εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Μπίλλης και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Λαδόπουλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ