Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: 425 ΕΡΓΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 457 ΕΚ. € ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Την τελευταία τριετία στην ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ είναι ολοκληρωμένα και σε εξέλιξη 425 έργα συνολικού προϋπολογισμού 457 εκατ. ευρώ, υποστήριξε ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Μ. Βορίδη και δημάρχων του νομού στην περιφέρεια. Νωρίτερα ο κ. Αγοραστός έπλεξε το εγκώμιο του κ. Βορίδη λέγοντας:

“Είναι σημαντικό για ένα Υπουργό να μην παίρνει αποφάσεις από το γραφείο, αλλά να περιοδεύει στην περιφέρεια, να αποκτά εικόνα και ήχο της πραγματικότητας, να βλέπει από κοντά τα έργα που χρηματοδοτούνται και υλοποιούνται με τις αποφάσεις που λαμβάνει. Όταν ενεργούμε μετά λόγου γνώσεως, η ταχύτητα, η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα, η επιλογή αποκτά μεγαλύτερη αξία. Σας ευχαριστούμε γιατί η επίσκεψή σας, δίνει ανάσα και οξυγόνο ελπίδας, ότι τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο”.

Αντώνης Τρίτσης

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών Αντώνης Τρίτσης, ένα μεγάλο, γενναίο χρηματοδοτικό εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα στην Αυτοδιοίκηση να υλοποιήσει έργα ζωτικής σημασίας. Πρόκειται είπε ο Περιφερειάρχης για μια μεγάλη τομή, με ένα πρωτόγνωρο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας που χρηματοδοτείται με περισσότερα από 370 εκατομμύρια ευρώ και δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να ασφαλτοστρώσουν αγροτικούς δρόμους. Εξίσου σημαντικές είναι και οι χρηματοδοτήσεις για μεγάλα έργα αστικών αναπλάσεων όπως εσωτερικοί δακτύλιοι, είσοδοι πόλεων, έργα ύδρευσης, διαχείρισης απορριμμάτων και προώθησης της ανακύκλωσης.

Ιανός και σεισμός

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Αγοραστός και στις μεγάλες φυσικές καταστροφές που έπληξαν την περιοχή υποστηρίζοντας ότι “στις μεγάλες περιβαλλοντικές κρίσεις που αντιμετώπισε η Θεσσαλία, κινηθήκαμε όλοι μαζί με ανταγωνισμό προσφοράς και συνεργασίας, με πρωτόγνωρη ταχύτητα και πρωτόκολλο ενεργειών που έθεσε το θεμέλιο για την διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού αποζημιωτικού μηχανισμού. Ιανός και σεισμός άλλαξαν τη λειτουργία του κράτους στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών και οδήγησαν σε ένα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα πρωτόκολλο γρήγορων ενεργειών και νομοθετημάτων, με ενσυναίσθηση και δικαιοσύνη για τους ανθρώπους που επλήγησαν. Όλοι μαζί, πετύχαμε δημιουργική ανατροπή στην πράξη. Για πρώτη φορά οι άνθρωποι της Θεσσαλίας που δοκιμάστηκαν πρωτόγνωρα ήξεραν ότι κράτος, Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση είναι παρόντες, βρίσκονται δίπλα τον πολίτη με ταχύτητα, ευελιξία, συνέπεια, αποτελεσματικότητα και δικαιοσύνη, με γενναίες χρηματοδοτήσεις, με περισσότερα από 750.000.000 ευρώ για ενισχύσεις και έργα”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ