ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ 9 ΜΗΝΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ 1ης ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Ανακοίνωση που συνυπογράφουν τα ΔΣ του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ- Ειδικευομένων Πανεπιστημιακού και της ΕΙΝΚΥΛ

Το ΔΣ του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ-Ειδικευομένων ΠΓΝΛ και το ΔΣ της ΕΙΝΚΥΛ καταγγέλλει ότι ενώ βρισκόμαστε εν μέσω της πανδημίας του SARS-COV2 και με μια νέα μάχη να μαίνεται μπροστά μας, η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και η 5η ΥΠΕ :

• Παρά τις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις καθώς και της ΟΕΝΓΕ , παραμένουν ακόμη και σήμερα απλήρωτες οι πρόσθετες ενεργείς εφημερίες των τελευταίων 9 μηνών!

• Οι συνάδελφοί μας, παθολόγοι, πνευμονολόγοι, αναισθησιολόγοι και εντατικολόγοι που έγιναν σημαία της κυβέρνησης για την πολυδιαφημισμένη πρόσθετη αποζημίωση, ουδέποτε έλαβαν χρήματα, λαμβάνοντας για άλλη μια φορά τον εμπαιγμό των κυβερνόντων και μένοντας με τα χτυπήματα στην πλάτη και τους «χαιρετισμούς στα μπαλκόνια».

• Την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης, της 5ης ΥΠΕ και της διοικήσεως των νοσοκομείων για τα απύθμενα κενά σε θέσεις ιατρών στα νοσοκομεία, αναγκάζοντας τους συναδέλφους να δουλεύουν απλήρωτοι και απαξιωμένοι πολύ περισσότερες εργατοώρες, υπό αντίξοες συνθήκες.

Αναλυτικότερα να σημειώσουμε τα εξής:

-στο ΠΓΝΛ, οι ειδικότητες 1ης γραμμής ΔΕΝ έλαβαν την λεγόμενη ειδική αποζημίωση για τις πρόσθετες εφημερίες από το Νοέμβριο του 2021 έως και σήμερα (9 ΜΗΝΕΣ), ενώ δεν πληρώθηκαν γενικότερα σε κανέναν από τους συναδέλφους πρόσθετες εφημερίες του Μαΐου του 2021 με πρόσχημα την αναμόρφωση του προϋπολογισμού των νοσοκομείων. Οι υπόλοιπές πρόσθετες εφημερίες είναι απλήρωτες από τον Μάρτιο.

-στο ΓΝΛ, οι ειδικότητες 1ης γραμμής δεν έλαβαν την λεγόμενη ειδική αποζημίωση για τις πρόσθετες εφημερίες από τον Ιανουάριο του 2022 έως και σήμερα, επίσης οι πρόσθετες εφημερίες για όλους είναι απλήρωτες από τον Μάρτιο.

Στα Κέντρα Υγείας του Νομού μας όπως και σε όλη την 5η ΥΠΕ κινδυνεύουν να μην πληρωθούν οι τακτικές εφημερίες του Ιουνίου γιατί δεν φτάνει το κονδύλι του 2ου  Τριμήνου για τις εφημερίες. Επίσης οι πρόσθετες εφημερίες είναι απλήρωτες από τον Απρίλιο.

Απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ

Καλούμε τους φορείς της πόλης μας, το Δήμο, την Περιφέρεια και τους υπόλοιπους εργαζόμενους της Θεσσαλίας να στηρίξουν εμπράκτως τον αγώνα μας και τα δίκαια αιτήματά μας. Εάν τα αιτήματά μας δεν ικανοποιηθούν θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ