ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΜΗΚΟΣ 17 ΧΛΜ ΣΕ ΠΥΡΓΕΤΟ, ΑΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Συνεχίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες συντήρησης και βελτίωσης αγροτικών δρόμων σε περιοχές του Δήμου Τεμπών. Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί εργασίες σε συνολικό μήκος 17 χλμ στα Δημοτικά Διαμερίσματα Πυργετού, Αιγάνης και Κουλούρας. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

«Σε μια δύσκολη εποχή για τα δημόσια έργα, σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρων και αλλεπάλληλων κρίσεων, συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε και να υλοποιούμε έργα ουσίας. Στηρίζουμε τους ανθρώπους της παραγωγής στην ύπαιθρο, αποδίδουμε σε αγρότες και κτηνοτρόφους ασφαλείς δρόμους για την πρόσβαση στις εκμεταλλεύσεις τους και για την ομαλή διακίνηση των προϊόντων τους» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Εργασίες

Οι εργασίες περιλαμβάνουν:

• Γενικές εκσκαφές, διάνοιξη τάφρων, εκβάθυνση και διαπλάτυνση ρεμάτων σε θέσεις συμβολής με οδούς.

• Καθαρισμός και μόρφωση τάφρου τριγωνικής διατομής ή τάφρου ερείσματος, απομάκρυνση φερτών που εμποδίζουν την απορροή, απομάκρυνση βλάστησης.

• Ενίσχυση πρανών οδού με επιχώματα σε θέσεις καθιζήσεων, διάστρωση επιχωμάτων σε αγροτικές – δημοτικές οδούς.

• Κατασκευή σωληνωτών εγκάρσια και κατά μήκος της οδού για την παροχέτευση ομβρίων και την αποκατάσταση παρόδιων προσβάσεων.

• Εξυγίανση – αποκατάσταση ή ανακατασκευή οδοστρωμάτων, βελτίωση προσβασιμότητας και ποιότητας κύλισης με κατασκευή και ενίσχυση – συμπλήρωση υφιστάμενης οδοστρωσίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ