ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΗΤΑ Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Τηλεδιάσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας συντόνισε ο αν. γραμματέας της, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην οποία ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσίασε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, για την αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, εστιάζοντας στην αναδιοργάνωση της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και της Αστυνομικής Ακαδημίας, τόνισε:

«Πρόκειται για ένα νομοθέτημα, που ενισχύει την ακαδημαϊκή ταυτότητα της αστυνομικής εκπαίδευσης και συμβάλλει στην περαιτέρω κατάρτιση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες προκλήσεις ακόμη πιο αποτελεσματικά.

Η προσφορά των αστυνομικών στην κοινωνία είναι ανεκτίμητη και η δημόσια ασφάλεια συνιστά πυλώνα της Δημοκρατίας. Ως παράταξη τασσόμαστε διαχρονικά στο πλευρό των αστυνομικών και στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία, που αφορά στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και εξέλιξής τους. Η σκέψη μας είναι διπλά δίπλα τους αυτές τις μέρες, όπως και στους πυροσβέστες που αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπογραμμίζοντας την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., σημείωσε:

«Με το νομοσχέδιο, η Σχολή Αξιωματικών αναβαθμίζεται πλήρως σε πανεπιστημιακό ίδρυμα στο πρότυπο της Σχολής Ευελπίδων και των υπόλοιπων παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο Χρήστος Κέλλας επισήμανε, επίσης, ότι, με τις προωθούμενες αλλαγές στην Αστυνομική Ακαδημία, ενισχύεται το εκπαιδευτικό έργο στις Σχολές Αστυφυλάκων, Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης και Εθνικής Ασφάλειας, σύμφωνα με τα καλύτερα διεθνή πρότυπα, και κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να συμμετάσχουν ενεργητικά στην επεξεργασία και τη συζήτηση του νομοσχεδίου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ