ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ

Σε ιδιώτη θα αναθέσει για ένα ακόμη δίμηνο την εργασία της αποκομιδής απορριμμάτων ο δήμος Τυρνάβου, αφού όπως αναφέρεται σε σχετική εισήγηση προς την Οικονομική Επιτροπή που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 25 Ιουλίου ο δήμος αδυνατεί να κάνει την αποκομιδή λόγω των παρακάτω:

• σοβαρής βλάβης απορριμματοφόρου συλλογής αστικών αποβλήτων με αποτέλεσμα τη μη δυνατότητα κίνησης του και της ανάγκης άμεσης επισκευής του,

• της έλλειψης προσωπικού του συγκεκριμένου τμήματος λόγω καλοκαιρινών κανονικών αδειών, και αδειών λόγω covid, δεδομένου ότι στην υπηρεσία δεν υπηρετεί πλεονάζων προσωπικό (οδηγοί & συνοδοί απορριμματοφόρου) με αποτέλεσμα την αδυναμία του Τμήματος Καθαριότητας στην ολοκλήρωση του έργου του, και προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία

• των αυξημένων αναγκών διασφάλισης της δημόσιας υγείας λόγω COVID και υψηλών θερμοκρασιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν είναι δυνατή η διεκπεραίωση των υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων από το αρμόδιο τμήμα Καθαριότητας.

Η μελέτη αφορά στη παροχή των παρακάτω υπηρεσιών για χρονικό διάστημα 2 μηνών, και πιο συγκεκριμένα:

1. Αποκομιδή αστικών στερεών αποβλήτων Δ.Ε. Αμπελώνα & μεταφορά τους στον Χ.Υ.Τ.Α. της Τοπικής Κοινότητας Παραποτάμου, της Δ.Ε. Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών.

Β. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ – ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

1. Αποκομιδή αστικών στερεών αποβλήτων Δ.Ε. Αμπελώνα & μεταφορά τους στον Χ.Υ.Τ.Α. της Τοπικής Κοινότητας Παραποτάμου, της Δ.Ε. Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών (εργασία 6 ημερών).
Η αποκομιδή αστικών στερεών αποβλήτων Δ.Ε. Αμπελώνα περιλαμβάνει την αποκομιδή 589 κάδων απορριμμάτων 120 έως 1100 λίτρων, ως εξής:
ΔΕ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
Διαμερίσματα Αριθμός Πράσινων Κάδων
Δ.Κ. Αμπελώνα 447
Τ.Κ. Βρυοτόπου 45
Τ.Κ. Δελερίων 51
Τ.Κ. Ροδιάς 46
ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΔΩΝ 589

Θα πραγματοποιείται 6 ημέρες/εβδομάδα με 1 απορριμματοφόρο, το οποίο θα εκτελεί τα προγράμματα μετά από υπόδειξη της αρμόδιας υπηρεσίας, ως ακολούθως:

Δευτέρα-Πέμπτη: Κέντρο, Σαρακίνα, Μπακοπουλέικα έως όρια Βρυοτόπου

Τρίτη-Παρασκευή: Κέντρο, Τρέμι Μαχαλά, Προφήτης Ηλίας, Αγ. Κων/νος, Καρκατζί (+Λαϊκή κάθε Παρασκευή)

Τετάρτη-Σάββατο: Κέντρο Αμπελώνα, Βρυότοπος, Δελέρια, Ροδιά.

Ο ανάδοχος θα εκτελεί εργασίες αποκομιδής αστικών απορριμμάτων στην Δ.Ε. Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου με τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό και έμπειρο προσωπικό (οδηγοί και συνοδοί εργάτες αποκομιδής), με δική του ευθύνη και δαπάνες. Η εκτέλεση των εργασιών θα πραγματοποιείται σύμφωνα με την παρούσα μελέτη, για χρονική περίοδο από την υπογραφή της σύμβασης και για χρονικό διάστημα δυο (2) μηνών.

Τέλος, η απόθεση των απορριμμάτων θα πραγματοποιείται στον νόμιμα λειτουργούντα χώρο του προαναφερόμενου Χ.Υ.Τ.Α.

Ως χώρος συμβατικής εργασίας και άμεσης παροχής υπηρεσιών του ανάδοχου ορίζονται όλες οι κατοικημένες και μη περιοχές, τα οικοδομικά τετράγωνα, οδοί, πλατείες, λοιποί κοινόχρηστοι χώροι της Δ.Ε. Αμπελώνα που είναι αποθηκευμένα απορρίμματα εντός και εκτός των τυποποιημένων κάδων απορριμμάτων που έχουν τοποθετηθεί ή θα τοποθετηθούν οποτεδήποτε και οπουδήποτε κατά τη διάρκεια της σύμβασης, στην Δ.Ε. Αμπελώνα

Ακόμη, ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να πραγματοποιεί την αποκομιδή των απορριμμάτων αφενός από τις τοποθεσίες που θα του υποδειχθούν, αφετέρου από τις περιοχές στις οποίες ο Δήμος θα τοποθετήσει νέους κάδους, είτε από οποιαδήποτε άλλα σημεία θα του υποδειχθούν από την προϊσταμένη αρχή στη περίπτωση που η τοποθέτηση κάδων είναι αδύνατη. Η συλλογή των απορριμμάτων θα γίνεται, είτε αυτά βρίσκονται εντός, είτε εκτός των κάδων απορριμμάτων ενώ ο ανάδοχος έχει την υποχρέωση να απομακρύνει οποιοδήποτε υπόλειμμα αστικών αποβλήτων που βρίσκεται γύρω ή κάτω από τον κάδο.

Ο ανάδοχος με αποκλειστική του ευθύνη θα επαναφέρει τους κάδους στις καθορισμένες από τον Δήμο θέσεις και θα μεριμνά για την καλή λειτουργία τους (τροχοί, φρένο, καπάκι, ποδωστήριο κ.λπ.).

Μετά την αποκομιδή πραγματοποιείται η μεταφορά τους στον Χ.Υ.Τ.Α. της Τοπικής Κοινότητας Παραποτάμου, της Δ.Ε. Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών
Για την εκτέλεση του έργου και προκειμένου να παρασχεθούν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, απαιτούνται τα παρακάτω :

1. Ένα (1) τουλάχιστον απορριμματοφόρο όχημα,

2. Ένας (1) τουλάχιστον οδηγός.

3. Δύο (2) τουλάχιστον εργάτες αποκομιδής

Σε περίπτωση βλάβης κάποιου εκ των κύριων οχημάτων θα πρέπει να υπάρχει διαθέσιμο ένα (1) εφεδρικό απορριμματοφόρο όχημα, προκειμένου να διενεργηθεί απρόσκοπτα η αποκομιδή μέχρι την αποκατάστασή της.

Σύμφωνα με τα παραπάνω για την αποκομιδή των αστικών απορριμμάτων, απαιτείται ο ανάδοχος να διαθέτει τον παρακάτω εξοπλισμό :

Ένα (1) απορριμματοφόρο όχημα, κλειστού τύπου, τριών αξόνων, οπίσθιας φόρτωσης, με
χωρητικότητα υπερκατασκευής από 18 έως 22 m3, με σύστημα συμπίεσης τύπου πρέσας και σύστημα ανύψωσης κάδων από 120 έως 1.100 It, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας τουλάχιστον EURO II.

Το όχημα αυτό θα πρέπει να είναι τύπου (6 X 2), δηλαδή να διαθέτει και σε ένα εκ των δύο οπίσθιων αξόνων τιμόνι προκειμένου να ελίσσεσαι ευκολότερα σε στενότερες οδούς.

Το όχημα θα φέρει Σύστημα Δορυφορικού Γεωγραφικού Προσδιορισμού Θέσης (GPRS), προκειμένου να ελέγχονται οι εκ τελεσθείσες εργασίες.

Η διάρκεια της Σύμβασης θα είναι για 2 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Το συνολικό κόστος καθαρής αξίας 19.857,42 € και 4.765,78 € για κόστος Φ.Π.Α. (24%), με τελική δαπάνη 24.623,20€.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ