ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ…

Δήλωση του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών για τα αφύλακτα αρχεία του Αμπελώνα

Σε προγενέστερο Δημοτικό Συμβούλιο, εν όψει των εργασιών ανακαίνισης του παλαιού Δημοτικού Καταστήματος του Αμπελώνα , είχα θέσει τις ανησυχίες της “Δράσης Πολιτών” για τη διαφύλαξη των ευαίσθητων Αρχείων του πρώην Δήμου Αμπελώνα.

Τότε, έλαβα την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι όλο το υλικό που υπήρχε στο παλαιό Δημαρχείο θα ετύγχανε της δέουσας προσοχής και θα ήταν πλήρως ασφαλισμένο.

Όμως, πρόσφατο ρεπορτάζ που είδε το φως της δημοσιότητας αποδεικνύει για πολλοστή φορά την αφερεγγυότητα των δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής , καθόσον το ευαίσθητο αρχειακό υλικό του πρώην Δήμου Αμπελώνα βρίσκεται εντελώς εκτεθειμένο και απροστάτευτο σε ακατάλληλες εγκαταστάσεις.

Έτσι, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα: α) γιατί οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής δεν φρόντισαν για την ασφαλή διαχείριση του αρχειακού υλικού ; β) δεν κατανοούν οι υπεύθυνοι ότι εντός των Αρχείων αυτών μπορεί να υπάρχουν στοιχεία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ; γ) δεν αντιλαμβάνονται οι υπεύθυνοι την ιστορική βαρύτητα που έχει ένα οποιοδήποτε αρχειακό υλικό για την καταγραφή και αναδόμηση της κοινωνικής εξέλιξης ενός τόπου ; δ) γιατί οι υπεύθυνοι δείχνουν για πολλοστή φορά την αναλγησία τους έναντι του Αμπελώνα ;

Τούτων δοθέντων , ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να πράξει τα αυτονόητα, ενεργώντας τάχιστα για τη διαφύλαξη των Αρχείων του πρώην Δήμου Αμπελώνα. Δεν έχουμε να κάνουμε απλά με ένα θέμα πολιτικής ορθότητας, αλλά με ένα ζήτημα πολιτισμού και σεβασμού της ιστορικής μνήμης , πορείας και ύπαρξης μια τοπικής κοινωνίας που θέλει να ξέρει τις ρίζες της, για να χτίσει στερεά το μέλλον της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ