ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Η ΘΩΜΑΗ ΚΟΝΤΟΥ

Στη διεθνή έκθεση: “6x6x2022 – The International Small Art Phenomenon” στη Νέα Υόρκη συμμετέχει φέτος η γνωστή Ελασσονίτισσα εικαστικός Θωμαή Κόντου. Το Rochester Contemporary Art Center της Νέας Υόρκης για 15η συνεχή χρονιά διοργάνωσε και φέτος το event: «6x6x2022 – The International Small Art Phenomenon».
Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εικαστικό γεγονός, ίσως από τα πολυπληθέστερα σε αριθμό έργων στη Νέα Υόρκη, απλωμένο σε διεθνές επίπεδο και που στόχο του έχει την ενίσχυση των σκοπών του ιδρύματος.
Τα έργα που εκτίθενται στη Rochester gallery είναι δουλεμένα αποκλειστικά στη διάσταση 6χ6 ίντσες. Η πρωτοτυπία του project είναι ότι οι καλλιτέχνες υπογράφουν το έργο τους στην πίσω αθέατη για το κοινό πλευρά και μέχρι το τέλος της έκθεσης οι επισκέπτες βλέπουν μεν την λίστα συμμετοχών χωρίς όμως να ξέρουν ποιος έκανε, τι.
Έργα που σκοπός τους είναι να πωληθούν και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να ξαναγίνουν η βάση για την διοργάνωση και υποστήριξη εικαστικών γεγονότων. Η γοητεία και η πρόκληση της συγκεκριμένης έκθεσης είναι ότι το έργο εκτίθεται χωρίς προδιαγραφές επωνυμίας (έργα εξαιρετικά επώνυμων εικαστικών δίπλα σε κάποια άλλα αγνώστων ή πρωτοεμφανιζόμενων), χωρίς την προστασία της υπογραφής ή κάποιου σημαντικού βιογραφικού. Η μόνη του προστασία είναι το αξιόλογο του ίδιου του έργου.
Οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν τα έργα είτε με τη φυσική τους παρουσία στη gallery είτε μέσω διαδικτύου, γεγονός που ενισχύει την διεθνικότητα του project. Τα έργα διατίθενται (ανεξάρτητα φήμης), όλα προς 20 δολάρια. Ο αγοραστής μαθαίνει το όνομα του καλλιτέχνη αφού αποκτήσει το έργο.
Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο έστειλαν και συμμετείχαν με 4900 έργα τους στη συγκεκριμένη έκθεση.
Από την Ελλάδα συμμετέχει η ζωγράφος Θωμαή Κόντου, με μια μικρή σειρά έργων λάδι σε χαρτί, που κινούνται στη θεματική της: «Μεταμορφώσεις» .
Η φυσική έκθεση άρχισε στις 17 Ιουλίου οπότε και μπορούν οι καλλιτέχνες να δημοσιοποιήσουν το έργο τους.
Τα έργα θα εκτίθενται ηλεκτρονικά για ένα χρόνο, και μετά παραμένουν στη αρχειοθήκη των εκθέσεων του ιδρύματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ