ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Από το Δήμο Ελασσόνας ανακοινώνεται ότι με αφορμή ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία στο Α.Τ. Ελασσόνας σχηματίστηκε ποινική δικογραφία προς διακρίβωση τελέσεως αξιόποινων πράξεων αναφορικά με τη διαχείριση των τροφίμων και των πραγμάτων από τον Δήμο Ελασσόνας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ελασσόνας σε βάρος της αντιδημάρχου κ. Καρκαβανίδου Ευφροσύνης, ενός ιδιώτη και δύο υπαλλήλων του δήμου, η οποία τέθηκε στο αρχείο με έγκριση του Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας.

Όπως αναφέρει στην με αρ. Α2021/1073 από 15-05-2022 πράξη της η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας, «έθεσα την υπόθεση στο αρχείο, ως μη στηριζόμενη στο νόμο, καθόσον από την επισκόπηση του αποδεικτικού υλικού της δικογραφίας που συγκεντρώθηκε κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης και ειδικότερα από τα τηρούμενα βιβλία και τις σχετικές καταστάσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ελασσόνας, καθώς και τις σχετικές καταστάσεις διανομής τροφίμων του Δήμου Ελασσόνας προέκυψε ότι η διανομή των τροφίμων γινόταν με κριτήριο το χαμηλό εισόδημα και τα λοιπά κοινωνικά κριτήρια».

Η παραπάνω πράξη της Εισαγγελέως έρχεται να επιβεβαιώσει τη νομιμότητα και την αντικειμενικότητα στη διαχείριση των τροφίμων και των πραγμάτων που έχουν χορηγηθεί στο Δήμο Ελασσόνας και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από κάθε πηγή και κυρίως από τις δωρεές από δημόσιους φορείς και ιδιώτες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

Με αφορμή την παραπάνω πράξη ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η εισαγγελική απόφαση έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που έχουμε πει κατ’ επανάληψη στο δημοτικό συμβούλιο. Η διανομή των τροφίμων γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και αντικειμενικότητα στους ωφελούμενους του κοινωνικού παντοπωλείου, στους οποίους εντάχθηκαν το προηγούμενο διάστημα οι διαμένοντες στους οικισμούς σεισμοπλήκτων. Η δουλειά που έγινε και γίνεται από την αντιδήμαρχο κ. Καρκαβανίδου και τους υπαλλήλους της δομής είναι τεράστια και αξίζουν μόνο συγχαρητήρια για την οργάνωση, το συντονισμό και τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Μπορεί η ανώνυμη καταγγελία να υπήρξε κακόβουλη και παντελώς αβάσιμη, όμως προκάλεσε μία έρευνα από τον Εισαγγελέα που επιβεβαίωσε τη νομιμότητα των ενεργειών του Δήμου Ελασσόνας. Πλέον όποιος καταγγέλλει παράνομες πράξεις στο Δήμο Ελασσόνας, πρέπει να φέρει αποδείξεις, διαφορετικά είναι κοινός συκοφάντης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ