Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης, η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, τοποθετήθηκε, επισημαίνοντας τα εξής:

«Σήμερα, ένα πολύ σοβαρό ζήτημα πρώτης τάξης, από πλευράς δικαιοσύνης, πολιτικής και διασφάλισης της Δημοκρατίας, κατάφερε να επισκιάσει όλη την επικαιρότητα.
Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη στιγμή, νιώθουμε ότι βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

Το Κοινοβούλιό μας, σήμερα, θα πρέπει να στρατευθεί στην πρώτη γραμμή για να προασπίσει τα αυτονόητα: το δικαίωμα διασφάλισης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων του κάθε πολίτη.
Μάλιστα, η απόπειρα παρακολούθησης και παγίδευσης του Aρχηγού του τρίτου κόμματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, λαμβάνει διαστάσεις όχι μόνο εθνικού χαρακτήρα, δεδομένου ότι ανακαλύφθηκε από ειδικό φορέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μεταξύ των εκατοντάδων ελέγχων που διενεργήθηκαν, ΜΟΝΟ το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη βρέθηκε ότι επιχειρήθηκε να παγιδευτεί .

Αυτό σημαίνει, ότι ο Πρόεδρός μας έχει στοχοποιηθεί προσωπικά, καθώς και όλο το ΠΑΣΟΚ, το πολιτικό προσωπικό του και όλοι όσοι βρίσκονται στον πυρήνα της παράταξης. Παρά το σοκ και την έντονη ανησυχία που νιώθουμε για το σαφές έλλειμμα της δημοκρατίας μας, είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη, για ακόμη μια φορά, ενάντια τις σκοτεινές δυνάμεις του τόπου.

Επειδή όμως, όλοι συμμεριζόμαστε τη σημασία της σημερινής αποκάλυψης, μέσω της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, περιμένουμε σαφείς απαντήσεις από την Κυβέρνηση, σχετικά με την προμήθεια του προγράμματος Predator από το ελληνικό κράτος, αλλά και για μια σειρά σοβαρών ερωτημάτων, που δεν επιτρέπουν παιχνίδια εντυπώσεων, αφού ήδη δημοσιεύματα σε ανύποπτο χρόνο, είχαν ήδη κυκλοφορήσει μήνες πριν.

‘Όλοι οι βουλευτές του Κοινοβουλίου ζητάμε την πλήρη προστασία μας, σε επίπεδο προσωπικών δεδομένων, γιατί δε νιώθουμε πλέον ασφαλείς, μετά από όλα όσα συμβαίνουν.

Το τεράστιο πισωγύρισμα της χώρας μας, σε επίπεδο δημοκρατίας και θωράκισης των θεσμών, αποτελεί μείζον πολιτικό ζήτημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα. Γιατί, εάν θέλουμε να επικαλούμαστε τη Δημοκρατία, ειδικά από το βήμα της Βουλής, οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις αλλά και ασφαλιστικές δικλείδες, προκειμένου να την θωρακίσουμε ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ