Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Χρήστος Τσιόπας δημοτικός σύμβουλος της ΣΥΝ Πολιτείας του δήμου Τυρνάβου

«ένα ακόμη δημοτικό κτίριο καταστρέφεται και δημοτική περιουσία διαλύεται».

Αυτός ήταν ο επίλογος σε δημοσίευμα του paidis.com σχετικά με εγκαταλειμμένα δημοτικά καταστήματα στο κέντρο του Αμπελώνα και στην καταστροφή αρχείων του Δήμου που τοποθετήθηκαν εκεί από την δημοτική αρχή χωρίς καμιά φροντίδα.

Δεν είναι όμως η μοναδική περίπτωση εγκατάλειψης και καταστροφής δημοτικής περιουσίας και δεν συμβαίνει μόνο στον Αμπελώνα..

Στον Τύρναβο όλα τα εμβληματικά δημοτικά κτίρια απολαμβάνουν αυτήν την απαξίωση από την δημοτική αρχή.

Όπως το Αρχοντικό Καράσσου που τέθηκε σε πλήρη αχρησία αλλά κυρίως το Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο. Ένα κτήριο με βαθύ συμβολισμό για την πόλη που τώρα ντρέπεσαι να το κοιτάξεις στην κατάσταση που βρίσκεται.

Πέρασε 1,5 χρόνος από τον σεισμό που χτύπησε το κτήριο. Και δεν έγινε τίποτα για την αποκατάστασή του.

Το μεγάλο κρίμα βέβαια είναι ότι λείπουν από τους δημότες οι λειτουργίες του Εμμανουηλείου. Τα όσα συνέβαιναν από το 2016 και μετά στις τέσσερις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες. Χώροι έκφρασης και δημιουργίας για όλους τους δημότες και παραγωγής πνευματικού έργου.

Όσον αφορά τώρα τα μνημεία στον τόπο μας, δεν αποτελεί μοναδική περίπτωση το μνημείο Εθνικής Αντίστασης στον Αμπελώνα. Παραθέτω φωτογραφίες από τα μνημεία στην Τούμπα στον Τύρναβο όπου ο καθένας αναγνωρίζει την ‘’φροντίδα’’ που απολαμβάνουν. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι στο κοιμητήριο Τυρνάβου. Η κατάσταση με τα ταφικά μνημεία ξαπλωμένα στο έδαφος δεν χωράει σχολιασμό.

Τώρα το ότι έπρεπε ο σημερινός Δήμαρχος να είχε φροντίσει για όλα αυτά είναι αυτονόητο αλλά φαντάζει αδιανόητο με βάση με την πλήρη αδιαφορία που επιδεικνύει σε θέματα των πολιτών.

Τσιόπας Χρήστος δημ συμβ ΣυνΠολιτεια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ