ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Υποστήριξε ο Χρ. Κέλλας από τον Κοκκινοπηλό

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής, στον Κοκκινοπηλό Ολύμπου, συμμετείχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην οποία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, εξερχόμενος από τον φερώνυμο Ιερό Ναό, δήλωσε:

«Ο Κοκκινοπηλός, ο Όλυμπος και η Ελασσόνα τιμούν, σήμερα, τη μνήμη της Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού Αγίας Παρασκευής, η οποία προστρέχει πάντα στο πλευρό κάθε πιστού, που επικαλείται τη βοήθειά της και τη μεσιτεία της στον Άγιο Τριαδικό Θεό.
Ταυτόχρονα με τη γιορτή της πολιούχου, την τιμητική του έχει και ο ιστορικός τόπος του Κοκκινοπηλού, οι κάτοικοι του οποίου αντιμετώπισαν με γενναιότητα τόσο τις επιθέσεις την περίοδο της Τουρκοκρατίας όσο και την πυρπόληση του χωριού από τα ιταλικά και γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Το θάρρος των ανθρώπων του Ολύμπου και οι αγώνες τους απέναντι σε κάθε εισβολέα μάς δίνουν δύναμη και μας εμπνέουν στην αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων, όπως αυτών στις οποίες επιδίδεται σε καθημερινή σχεδόν βάση η Άγκυρα. Δεν φοβόμαστε την Τουρκία και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να προστατέψουμε την εθνική μας ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματά μας.

Συγχρόνως, το γεγονός ότι γιορτάζουμε τη σημερινή μέρα μαζί με συντοπίτες μας, που είναι στην πλειοψηφία τους κτηνοτρόφοι, μας δίνει αισιοδοξία για το μέλλον της ελληνικής υπαίθρου. Πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι η στήριξη του αγροκτηνοτροφικού πληθυσμού, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την εθνική μας οικονομία, τη διατροφική αυτάρκεια της χώρας και τη ζωντάνια των χωριών μας. Η πρόσφατη δικαίωση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την ελληνικότητα της φέτας, η επιχορήγηση προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ με 50 εκατομμύρια για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις διεθνείς εξελίξεις και οι ενισχύσεις που δίνονται σταδιακά για την αγορά ζωοτροφών, επιβεβαιώνουν το αναπτυξιακό σχέδιο που έχουμε για τη στήριξη της κτηνοτροφίας».

Σύμφωνα με τον Χρήστο Κέλλα, «η “Φέτα” αποτελεί εθνικό προϊόν και σήμα κατατεθέν για την ελληνική παραγωγή, και η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την οποία απαγορεύει στη Δανία τη χρήση του όρου “Φέτα” για τυριά που εξάγει, αποτελεί δικαίωση για τη χώρα και τους παραγωγούς μας. Η απόφαση δεν ήρθε τυχαία, καθώς προηγήθηκε μια άρτια προετοιμασία από το Γραφείο Κοινοτικού Δικαίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ υπήρξε εθνικό μέτωπο μεταξύ Πολιτείας, Διεπαγγελματικής Οργάνωσης κι όλων των αρμοδίων φορέων.
Ανέκαθεν οι κτηνοτρόφοι εμπιστεύονταν τη ΝΔ, και εμείς δεν θα τους προδώσουμε» κατέληξε ο Λαρισαίος βουλευτής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ