ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΚΑΙ ΗΤΤΑ 0-4 ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΑΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε από νωρίς το Champions League. Οι ερυθρόλευκοι σε μία εφιαλτική νύχτα ηττήθηκαν 4-0 από τη Μακάμπι Χάιφα στο Καραϊσκάκης και σε συνδυασμό με το 1-1 του Ισραήλ έμειναν εκτός από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση από τον β’ προκριματικό γύρο.

Οι Ισραηλινοί κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους ερυθρόλευκους από το 5ο λεπτό με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σερί. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, ενώ στο β’ μέρος ο Πιερό με δύο γκολ στο 61′ και στο 65′ “κλείδωσε” το ματς. Ο Φανί στο 87′ διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός δεν έσπασε την κακοδαιμονία απέναντι στις ομάδες από το Ισραήλ και πλέον συγκεντρώνεται στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, που αποκλείστηκε από τη Φερεντσβάρος. Το πρώτο ματς θα πραγματοποιηθεί στις 4 Αυγούστου στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ενώ η ρεβάνς θα γίνει στις 11 Αυγούστου.

Ο Σερί αιφνιδίασε τους ερυθρόλευκους

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με 4-3-3. Ο Βατσλίκ βρισκόταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μανωλά και Σισέ αμυντικό δίδυμο και τους Βρσάλικο – Ρέαμπτσουκ στα άκρα. Την τριάδα του κέντρου αποτέλεσαν οι Κανέ, Μαντί Καμαρά και Μπουχαλάκης. Ως εξτρέμ κινούνταν οι Ζινκερνάγκελ και Μασούρας, με τον Τικίνιο κορυφή και τον Αραμπί να βρίσκεται στον πάγκο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με φρενήρη ρυθμό και η Μακάμπι αιφνιδίασε απόλυτα τον Ολυμπιακό. Οι Ισραηλινοί κέρδισαν φάουλ στα δεξιά, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο Σερί ανέλαβε την εκτέλεση, ο Βατσλίκ αντέδρασε άσχημα και δεν κατάφερε να διώξει με γροθιές, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα για το 0-1 της Μακάμπι Χάιφα.

Αμέσως, μετά οι Ισραηλινοί επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ τους. Έπειτα από έναν συνδυασμό στο ημικύκλιο της περιοχής, ο Μουχαμάντ έκανε το σουτ, αλλά αυτή τη φορά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έλεγξε με ευκολία.

Ο Μπουχαλάκης βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ του δεν μέτρησε

Στα πρώτα λεπτά μετά το 1-0 της Μακάμπι, ο Ολυμπιακός δεν πατούσε καθόλου καλά. Σταδιακά άρχισε να βρίσκει κάποιον ρυθμό. Ωστόσο, οι Ισραηλινοί ήταν καλά οργανωμένοι στα μετόπισθεν και οι ευκαιρίες έβγαιναν με το… σταγονόμετρο. Οι ερυθρόλευκοι επιχείρησαν να βρουν χώρους σε κάποιες αντεπιθέσεις, δίχως ωστόσο επιτυχία.

Στο 12ο λεπτό ο Ολυμπιακός φώναξε για πέναλτι. Έπειτα από κόρνερ από δεξιά, ο Τικίνιο έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Πλάνιτς και έφυγε έξω. Ο διαιτητής δεν έδειξε ούτε πέναλτι ούτε κόρνερ, ενώ σε αυτή τη φάση δεν υπήρχε και VAR. Στο 18′ οι ερυθρόλευκοι είχαν τελική με μακρινό σουτ του Μαντί, μία λανθασμένη επιλογή, καθώς στα δεξιά έκανε κίνηση ο Βρσάλικο.

Στο 24ο λεπτό ο Μπουχαλάκης, μετά από κόρνερ από τα δεξιά, κοντρόλαρε, έκανε το σουτ και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Όμως ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ, για χέρι του Κρητικού μέσου στο κοντρόλ.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος έμεναν μακριά από την καλή τους απόδοση. Είχαν αρκετές λάθος μεταβιβάσεις, ενώ δεν ασκούσαν πραγματική πίεση στον αντίπαλο και προσπαθούσαν να φέρουν την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, είτε με στατικές φάσεις, είτε με κάποιες σέντρες.

Μάλιστα, στο 45+7′ η Μακάμπι λίγο έλειψε να κάνει το 2-0. Ο Πιερό με κεφαλιά έβγαλε μόνο του τον Νταβίντ, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βατσλίκ από θέση τετ α τετ.

Ο Πιερό διπλασίασε τα τέρματα των Ισραηλινών

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρατήρησε το πρόβλημα στην δημιουργία. Έτσι, με το ξεκίνημα του β’ μέρους πέρασε τον Ζοάο Καρβάλιο στη θέση του Ανδρέα Μπουχαλάκη, με τον σχηματισμό να είναι πλέον 4-2-3-1.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου 45λεπτου, ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά, με την υψηλή πίεση των Ισραηλινών να αποδίδει καρπούς. Στο 55ο λεπτό ο Χαζίζα με ένα βολέ βρήκε τον Πιερό στη μικρή περιοχή. Εκείνος πήδηξε μόνος για την κεφαλιά, αλλά ο Βατσλίκ έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 60ο λεπτό ο Ολυμπιακός φανέρωσε σημάδια αντίδρασης, με τον Τικίνιο να σουτάρει εντός περιοχής, αλλά την μπάλα να σταματάει στα σώματα. Αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ και η Μακάμπι στο 61ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Σερί έδωσε δεξιά στον Χαζίζα, ο οποίος σέντραρε. Στη συνέχεια ο Πιερό στην πλάτη της άμυνας έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Ο Πιερό “τελείωσε” το ματς, ο Φανί το 4-0

Αμέσως μετά το 2-0 ο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο νέες αλλαγές. Οι Κούντε και Αραμπί αντικατέστησαν τους Κανέ και Ζινκερνάγκελ, με τον σχηματισμό πλέον να γυρίζει σε 4-4-2. Δεν πρόλαβε να γίνει αλλαγή και η Μακάμπι Χάιφα έκανε τρία τα τέρματά της. Ο Κορνού από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα, ο Μανωλάς έχασε τον Πιερό, ο οποίος με κεφαλιά πέτυχε το δεύτερό του προσωπικό τέρμα στο 65ο λεπτό.

Ο Σερί, ο Πιερό και ο Χαζίζα είχαν πάρα πολύ καλό επιθετικό πρόσωπο, ειδικά στο β’ μέρος, με την άμυνα του Ολυμπιακού να μην μπορεί να τους περιορίσει στις περισσότερες στιγμές. Η Μακάμπι είχε μεταφέρει το παιχνίδια στα μέτρα της και αυτό φαινόταν στον πίνακα του σκορ.

Η απογοήτευση ήταν εμφανής στους παίκτες του Ολυμπιακού, ενώ η εφιαλτική νύχτα ολοκληρώθηκε στο 87′. Σε μία αντεπίθεση των φιλοξενουμένων, ο Φανί έκανε το σουτ, νίκησε τον Βατσλίκ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Μακάμπι ήταν καλύτερη, αξιοποίησε στο έπακρο τις ευκαιρίες που δημιούργησε, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να απειλήσει στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους παίκτες των Ισραηλινών να πανηγυρίζουν έξαλλα και τον Ολυμπιακό να συγκεντρώνεται στο Europa League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Βρσάλικο, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κανέ (62΄Αραμπί), Μπουχαλάκης (46′ Καρβάλιο), Μ. Καμαρά (77′ Εμβιλά), Ζινκερνάγκελ (62′ Κούντε), Μασούρας (68′ Βαλμπουενά), Τικίνιο

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ: Κοέν, Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κορνού (72′ Μεναχέμ), Σερί (78′ Ατζίλι), Λαβί, Μουχαμάντ, Χαζίζα (73′ Οφρί), Πιερό (86′ Ρουκαβίτσια), Νταβίντ (78′ Φανί)

Αποδοκιμασίες

Ο ταπεινωτικός αποκλεισμός από την Μακάμπι Χάιφα (0-4) είχε ως αποτέλεσμα τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης.

Όπως συνέβη μετά τη λήξη του ημιχρόνου, έτσι κι όταν ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση που σήμανε τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το Champions League o κόσμος ξέσπασε. Τουλάχιστον όσοι είχαν το κουράγιο να μείνουν στο Φάληρο ως το φινάλε και να μην φύγουν μετά το 0-3, που άρχισε να αδειάζουν οι εξέδρες. Οι αποδοκιμασίες ήταν έντονες τόσο προς τους παίκτες, όσο και προς το πρόσωπο του Πέδρο Μαρτίνς καθώς οι φίλοι της ομάδας που έδωσαν δυναμικό παρών στο γήπεδο Καραϊσκάκη πήραν μια μεγάλη πίκρα σε ένα καλοκαίρι που περίμεναν από τον Ολυμπιακό να προχωρήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αποθέωση για Φορτούνη

Σε αντίθεση με όσους έπαιξαν και τον Μαρτίνς, αυτός που αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού ήταν ένας που δεν αγωνίστηκε κι αυτός ήταν ο Κώστας Φορτούνης που άκουσε ρυθμικά το όνομα του.

sport24.gr και gazzetta.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ