ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Η ανακοίνωση της παράταξης με στόχο να ενημερώσει τους δημότες για τη θέση της απέναντι σε ένα κορυφαίο γεγονός του δήμου

Αγαπητοί συνδημότες νιώθουμε την ανάγκη να σας ενημερώσουμε και να διευκρινίσουμε την θέση μας σχετικά με την φετινή διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα, προς αποκατάσταση των όσων σκοπίμως λέγονται και προκειμένου να έχετε πλήρη εικόνα σχετικά με την όλη διαδικασία παραχώρησης του χώρου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι για την Δημοτική μας παράταξη η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα αποτελεί παράδοση για τον Δήμο μας και την πόλη του Αμπελώνα και θεσμό για ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Ο θεσμός λοιπόν της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα χρονολογείται από το 1959 και φέτος με λίγα μόνο χρονικά διαλείμματα, συμπληρώνει αισίως 63 χρόνια ζωής.
Στόχος των διοργανωτών (πρώην Δήμου Αμπελώνα και έπειτα Δήμου Τυρνάβου) διαχρονικά ήταν η προβολή της ιδιαιτερότητας της περιοχής «Αμπέλι – Σταφύλι – Κρασί», σε συνδυασμό με την ψυχαγωγία και την αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων, μέσα από διάφορες δράσεις και γενικότερα η προβολή της κουλτούρας της περιοχής.

Δυστυχώς όμως, η Ανικανότητα, η Αδιαφορία και η παντελής Απροθυμία της σημερινής Δημοτικής Αρχής, για την κορυφαία αυτή εκδήλωση του Δήμου μας, συνετέλεσαν αντί να διοργανωθεί ως όφειλε από τον Δήμο και να γνωρίσει και πάλι την παλιά της αίγλη, στο να δοθεί στους Αθλητικούς Συλλόγους του Αμπελώνα με δικαίωμα υπεκμίσθωσης σε ιδιώτη, φυσικά με το σκεπτικό της απεμπλοκής και της αποποίησης των ευθυνών της Δημοτικής Αρχής για την διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού.

Δόθηκε λοιπόν στον ιδιώτη, με την διπλή ψήφο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή υπήρξε ισοψηφία των Συμβούλων στην λήψη της συγκεκριμένης απόφασης (των υπέρ, κατά και παρόν ψήφων).

Το τοπικό συμβούλιο, άνθρωποι που καθημερινά έρχονται σε επαφή με τους συνδημότες τους, δεν γνωρίζουν ποιο είναι το καλύτερο για αυτούς; Με πόση ευκολία τελικά αναιρείτε τις ομόφωνες αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου;

Η δική μας ξεκάθαρη θέση ήταν αυτήν που ΟΜΟΦΩΝΑ διατύπωσε και το Τοπικό Συμβούλιο Αμπελώνα (συμπεριλαμβανομένων και των Τοπικών Συμβούλων Αμπελώνα που είναι εκλεγμένοι με την σημερινή Δημοτική Αρχή) και που ανέλυσε η Πρόεδρος του ΤΣ Αμπελώνα Τσακνάκη Παρασκευή στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ως εξής :

«Επιθυμούμε Ο Δήμος Τυρνάβου να αναλάβει εξολοκλήρου τη διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού με ελεύθερη είσοδο ή με ένα συμβολικό αντίτιμο προς το κοινό και έχοντας ως γνώμονα πάντα την ευρύτερη προβολή του τοπικού κρασιού, την αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής μας και τη γενικότερη ψυχαγωγία όλων των δημοτών χωρίς διακρίσεις ακόμη και γι αυτούς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Οι επισκέπτες να μπορούν να δοκιμάσουν δωρεάν τοπικό κρασί, να παρακολουθήσουν θεατρικά για μικρούς και μεγάλους και να διασκεδάσουν με μουσικά συγκροτήματα και χορευτικά τμήματα συλλόγων. Στο περιθώριο της γιορτής προτείνουμε να διοργανώνονται πολλές παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις όπως εκθέσεις ζωγραφικής, δραστηριότητες για παιδιά (χειροτεχνίες με θέμα το σταφύλι, θέατρο σκιών, αφηγήσεις παραμυθιών, εργαστήρι αγγειοπλαστικής κτλ), εκθέσεις τοπικών παραγωγών και επαγγελματιών και καλλιτεχνών.

Όσον αφορά τοπικές ομάδες και συλλόγους που χρειάζονται οικονομική ενίσχυση κι επιθυμούν να διοργανώσουν συναυλίες για το σκοπό αυτό, είμαστε απολύτως σύμφωνοι στο να παραχωρηθεί ο συναυλιακός χώρος του Άλσους του Αγίου Γεωργίου ή οπουδήποτε αλλού επιθυμούν (καθώς αναγνωρίζουμε τις ανάγκες τους για οικονομική ενίσχυση), αλλά αυτό να πραγματοποιηθεί πριν ή με το πέρας της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα προκειμένου να διαφυλάξουμε το θεσμό της Γιορτής αυτής ως ένα αγαθό προσιτό σε όλους τους δημότες.»

Δηλαδή, θέλουμε να βοηθήσουμε τα Αθλητικά Σωματεία, όχι όμως με τον ανορθόδοξο τρόπο που επέλεξε η Δημοτική Αρχή, χρησιμοποιώντας τις ομάδες για να αποποιηθεί των ευθυνών της. Αγαπάμε και προάγουμε την ευγενή άμιλλα και τον υγιή αθλητισμό, νοιαζόμαστε για τους συνδημότες μας, γι’ αυτό και είμαστε σύμφωνοι με την

ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του τοπικού συμβουλίου Αμπελώνα.

Η Δημοτική Αρχή όμως δε θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιεί τις ομάδες για να αποποιηθεί των ευθυνών της με πρόσχημα την οικονομική ενίσχυση αυτών, κάτι για το οποίο θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει πολύ καιρό πριν! Αν πραγματικά ήθελε να βοηθήσει θα μπορούσε αυτό να γίνει πριν ή με το πέρας της γιορτής και όχι κατά τη διάρκεια αυτής. Η Δημοτική Αρχή έπρεπε να διαφυλάξει το θεσμό της Γιορτής Κρασιού και να προσφέρει σε όλους τους δημότες δωρεάν ψυχαγωγία (ή έστω με συμβολικό αντίτιμο). Όπως οφείλει να κάνει εκδηλώσεις και με τοπικά μουσικά σχήματα (που υπάρχουν αρκετά στον Δήμο μας). Έτσι θα ικανοποιούσε και τις ομάδες αλλά και το σύνολο των δημοτών που περιμένουν τη γιορτή για να διασκεδάσουν, καθώς αυτούς τους δύσκολους καιρούς πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν εισιτήριο.

Αντί λοιπόν να διοργανωθεί μια Γιορτή αντάξια των προσδοκιών των συμπολιτών μας, όπως άλλωστε γίνεται σήμερα και σε άλλους Δήμους του Νομού μας, με παράλληλες πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις, παραχωρείται το υπέροχο αλλά κατεστραμμένο από την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Άλσος επί της ουσίας στον ιδιώτη, εντελώς δωρεάν, χωρίς κανένα απολύτως όφελος για τον Δήμο, που σημειωτέων θα καλύψει το υπέρογκο κόστος φωτισμού τεσσάρων (4) ημερών και φυσικά τις πολλές εργατοώρες για τον καθαρισμό και την προετοιμασία του χώρου, έχοντας επωμισθεί βέβαια και το κόστος των καυσίμων των μηχανημάτων που θα χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό του χώρου πριν και μετά την Γιορτή.

Και όλα αυτά φυσικά σε βάρος των συνδημοτών μας.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, γιατί η δήθεν παραχώρηση στις ομάδες, με δικαίωμα υπεκμίσθωσης σε ιδιώτη;

Γιατί δεν ενισχύετε τους Αθλητικούς Συλλόγους όπως προβλέπεται και καταφεύγετε σε άλλες μεθόδους;

Δυστυχώς σε μια δύσκολη οικονομική για τους πολίτες συγκυρία, οι συνδημότες μας θα αναγκασθούν να πληρώσουν ακριβό εισιτήριο και βέβαια, εξίσου ακριβά τα προσφερόμενα στις καντίνες είδη, αφού ο υπεκμισθωτής ιδιώτης, απολαμβάνει την Δημοτική Ασυλία, κάνοντας χρήση συνολικά του χώρου με ότι αυτό συνεπάγεται για τους συνδημότες μας.

Άκρως υποδειγματική η Ανικανότητά σας.

Άνευ προηγουμένου η Αδιαφορία σας.

Ούτε κατά διάνοια διάθεση για προσφορά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ