ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Αποφασισμένη είναι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα στις κρίσεις διευθυντών σχολείων και για αυτό τον λόγο προχώρησε στην κατάθεση τροπολογίας σε σχέδιο νόμου του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία αλλάζει τη σύνθεση των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής των Διευθυντών Σχολείων, με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου να συμμετέχουν σε αυτά στη θέση των Συμβούλων Εκπαίδευσης και να μην υπάρχουν οι Επόπτες Εκπαίδευσης.

Κρίσεις διευθυντών σχολείων:Σύμφωνα με την τροπολογία δε θα συμμετέχουν οι Επόπτες Εκπαίδευσης και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης στα συμβούλια επιλογής, όπως προβλέπει το άρθρο 37 παρ 9 του N. 4823/2021, αλλά η σύνθεση αυτών αλλάζει κατά την πρώτη εφαρμογή με τα παρακάτω μέλη, ως εξής :

Σύμφωνα με την τροπολογία δε θα συμμετέχουν οι Επόπτες Εκπαίδευσης και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης στα συμβούλια επιλογής, όπως προβλέπει το άρθρο 37 παρ 9 του N. 4823/2021, αλλά η σύνθεση αυτών αλλάζει κατά την πρώτη εφαρμογή με τα παρακάτω μέλη, ως εξής :

α) Διευθυντή Εκπαίδευσης, με τον νόμιμο αναπληρωτή του, ως Πρόεδρο,

β) έναν Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά περίπτωση, ο οποίος υπάγεται στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης ή του οποίου αρμοδιότητα εκτείνεται και σε αυτή, με τον νόμιμο αναπληρωτή του, ως Αντιπρόεδρο,

γ) τρεις (3) εκπαιδευτικούς, οι οποίοι: γα) υπηρετούν οργανική Θέση Διεύθυνση Εκπαίδευσης και γβ) έχουν:

Ι) Ο Πρώτος τουλάχιστον εικοσαετή και οι υπόλοιποι τουλάχιστον δεκαπενταετή εκπαιδευτική υπηρεσία στην οικεία βαθμίδα Εκπαίδευσης, καθώς και υπηρεσία σε Θέση στελέχους εκπαίδευσης των περ. α) έως γ) και στ) έως κ) παρ. 2 του άρθρου 30 ή

ΙΙ) τουλάχιστον εικοσαετή και δεκαπενταετή εκπαιδευτική υπηρεσία αντίστοιχα, αν δεν υπάρχουν υποψήφιοι που Πληρούν προϋπόθεση υπηρεσίας σε Θέση στελέχους εκπαίδευσης του στοιχείου Ι).

Το μέλος της περ. β) επιλέγεται, με τον αναπληρωτή του, από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με βάση τα ακαδημαϊκά του προσόντα. Αν δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από υποψηφίους του προηγούμενου εδαφίου, ως μέλος περ. β), με τον αναπληρωτή του, ορίζεται από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, εκπαιδευτικός που υπηρετεί σε οργανική θέση στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που υπάγονται στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και έχει τουλάχιστον εικοσιπενταετή εκπαιδευτική υπηρεσία στην οικεία βαθμίδα εκπαίδευσης, καθώς και υπηρεσία σε Θέση στελέχους εκπαίδευσης των περ. α) έως γ) και στ) έως κ) παρ. 2 του άρθρου 30, με κριτήρια επιλογής την ιεραρχική Θέση και τα χρόνια υπηρεσίας θέση στελέχους εκπαίδευσης κατά τα παραπάνω.

Η τροπολογία περιλαμβάνει αναγκαστικά και αλλαγή σειράς επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης

Πηγή άρθρου: fresh-education.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ