ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ: Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ

Σειρά αναρτήσεων του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών με αντικείμενο τις καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη.”Θα έρθουν στην επιφάνεια και άλλα στοιχεία”.

“Μου μεταφέρουν πως ο Διοικητής της ΕΥΠ παραδέχθηκε στην Βουλή την παρακολούθηση μου από την ΕΥΠ το 2020. Το έκανε με 4 μήνες καθυστέρηση. Ακόμη, μου μεταφέρουν πως υπονόησε πως αυτή η παρακολούθηση δήθεν έγινε μετά από αίτημα ξένης αρχής” αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter o δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών με αντικείμενο τις καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στη συνέχεια αναφέρει: “Εμείς από τα επίσημα έγγραφα γνωρίζουμε  πως η Βασιλική Βλάχου η επόπτης εισαγγελέας της ΕΥΠ διέταξε την παρακολούθηση μου για λόγους εθνικής ασφαλείας. Αν ξένη υπηρεσία αιτήθηκε στην ΕΥΠ να τεθεί  υπό παρακολούθηση ένας Έλληνας οικονομικός συντάκτης, αναμένω να δημοσιευθεί το ποια ήταν αυτή και πως η  επίκληση λόγων εθνικής ασφαλείας, ταυτίζεται με το δήθεν αίτημα ξένης αρχής”.

Κατόπιν ο δημοσιογράφος τονίζει:

“Πρέπει επίσης να ξεκαθαριστεί γιατί η Ελληνίδα εισαγγελέας που εποπτεύει την ΕΥΠ διέκοψε αιφνίδια την παρακολούθηση μου στις 12 Αυγούστου 2020, την ίδια ημέρα που έκανα την καταγγελία μου στην ΑΔΑΕ. Αν υπήρχε αίτημα ξένης αρχής δεν θα έπρεπε να συνεχιστεί η παρακολούθηση; Για εμένα αυτή είναι μια προσπάθεια να θολώσουν κάποιοι στην Κυβέρνηση το τοπίο. Και να δικαιολογήσουν το γιατί τροποποιήθηκε ο νόμος τον Μάρτιο του 2021, προκειμένου η ΑΔΑΕ να μη μου γνωστοποιήσει την παρακολούθηση μου. Δεν θα το καταφέρουν. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να μη μετακινηθεί η συζήτηση από το λογισμικό παρακολούθησης Predator και το ποιοι το χρησιμοποιούν στην Ελλάδα. Με αυτό έγινε η παρακολούθηση μου το 2021 και με αυτό προσπάθησαν να μολύνουν τον Νίκο Ανδρουλάκη”.

“Η δημοσιογραφική έρευνα συνεχίζεται και είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στην επιφάνεια και άλλα στοιχεία που θα αποκαλύπτουν τα πολιτικά -και μη πρόσωπα – που είναι πίσω από τις παρακολουθήσεις με το Predator” καταλήγει ο δημοσιογράφος.

Δείτε ρεπορτάζ για την παρέμβαση 7 διεθνών δημοσιογραφικών ενώσεων στην κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2022 για την παρακολούθηση του Θ. Κουκάκη ΕΔΩ

Δείτε αντιδράσεις για τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με αντικείμενο τις καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη ΕΔΩ.

Βιογραφικό

Ο Θανάσης Κουκάκης είναι δημοσιογράφος και αρθρογράφος με εμπειρία στο οικονομικό, τραπεζικό και χρηματοοικονομικό ρεπορτάζ μεγαλύτερη των 22 ετών. Έχει εργαστεί στην «ΕΣΤΙΑ» και στο in.gr ως επικεφαλής του οικονομικού ρεπορτάζ, ενώ παράλληλα έχει συνεργαστεί με «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ». Φιλοξενείται συχνά σε διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και έχει συνεργαστεί με το CNBC και το Al Jazeera International. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύεται στα μακροοικονομικά, στα διεθνή χρηματοοικονομικά, στα φορολογικά και στα τραπεζικά θέματα. Μιλά αγγλικά και ιταλικά. Έχει καλύψει συνεδριάσεις του Eurogroup, ευρωπαϊκές συνόδους κορυφής καθώς και τις συνόδους του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ