ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΕΖΟ∆ΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗΝ Ο∆Ο ΛΑΡΙΣΗΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Στην έγκριση της υποβολής πρότασης ένταξης χρηµατοδότησης στο Πρόγραµµα «ΒΕΛΤΙΩΣΗ Ο∆ΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» που χρηµατοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταµείο Ανάκαµψης του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟ∆ΡΟΜΙΩΝ Ο∆ΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟ∆Ο ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ», συνολικού προϋπολογισµού 640.000,00€. προχώρησε με ομόφωνη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Τυρνάβου στην τελευταία της συνεδρίαση.

Προηγουμένως η επιτροπή είχε εγκρίνει επίσης ομόφωνα και τη σχετική μελέτη του έργου που συνέταξη η Τεχνική Υπηρεσία και η οποία αφορά την ανάπλαση της εισόδου της πόλης του Αµπελώνα επί της οδού Λαρίσης και στοχεύει:

•Την βελτίωση του ηλεκτροφωτισµού της οδού, εξασφαλίζοντας την οδική ασφάλεια τόσο των οδηγών όσο και των πεζών που κινούνται στην περιοχή.

•Τον ανασχεδιασµό των πεζοδροµίων µε νέα υλικά, όδευση τυφλών και πρόσβαση µε ράµπες ΑΜΕΑ, εξασφαλίζοντας την καλύτερη πρόσβαση των πεζών.

•Την βελτίωση των ρείθρων για την καλύτερη απορροή των όµβριων υδάτων.

Σήµερα η οδός Λαρίσης φωτίζεται αποκλειστικά από της κολώνες της ∆ΕΗ και ο φωτισµός αυτός δεν είναι επαρκής, τα πεζοδρόµια είναι σε κακή κατάσταση µε συνέπεια τη δυσκολία στην πρόσβαση των πεζών και τα όµβρια ύδατα σε κάποια σηµεία δεν απορρέουν σωστά στα φρεάτια µε συνέπεια να λιµνάζουν.

Όλες οι εργασίες θα εκτελεστούν σύµφωνα µε τις υποδείξεις της Υπηρεσίας.

Η εκτέλεση των εργασιών θα γίνει σύµφωνα µε τις προδιαγραφές και την κείµενη νοµοθεσία περί εκτέλεσης συµβάσεων υπηρεσιών (Ν.4412/2016 όπως τροποποιήθηκε µε το Ν.4782/2021, Π.∆. 171/87 κλπ).

Η παραπάνω µελέτη είναι συνολικού προϋπολογισµού 640.000,00€, ήτοι εργασίες αναδόχου 516.129,03€ + Φ.Π.Α. 123.870,97€ και θα χρηµατοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταµείο Ανάκαµψης, Χρηµατ. Προγρ. «Πρόγραµµα βελτίωσης οδικής ασφάλειας», του Άξονα 4.6. «Εκσυγχρονισµός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ