Η Δ.Α. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΥΨΕΛΟΧΩΡΙΟΥ

Η ανακοίνωση που υπογράφει για τη Λαϊκή Συσπείρωση η επικεφαλής Μαρία Κωστή

Το φως της δημοσιότητας είδε αυτές τις μέρες, καταγγελία της προέδρου Κυψελοχωρίου, για δίωξη του πρώην προέδρου της τοπικής κοινότητας και συζύγου της, κ. Δημ. Ζαϊρέ, ύστερα από μήνυση που υποβλήθηκε σε βάρος του, από αιρετό και μέλος της ΔΕΥΑΤ, που ανήκει στη δημοτική παράταξη του κ. Μανώλη, για “φθορά δημοτικής περιουσίας”.

Από το περιεχόμενο της μήνυσης, ότι κατέστρεψε δύο εξαρτήματα άρδευσης, αξίας 11€, κατά την πραγματοποίηση εθελοντικής εργασίας κοπής χόρτων σε δημοτική έκταση, φαίνεται ότι η επίκληση του επιχειρήματος προάσπισης της δημοτικής περιουσίας, είναι προσχηματική.

Στην πραγματικότητα επιχειρείται η ποινικοποίηση των πολιτικών διαφορών που έχει η σημερινή δημοτική αρχή, με τον πρώην πρόεδρο της Τ.Κ. Κυψελοχωρίου, γεγονός απολύτως καταδικαστέο από την πλευρά μας ως Λαϊκή Συσπείρωση.

Εμείς είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης των διαφορετικών πολιτικών απόψεων, μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, αιρετών και πολιτών, υπέρ της ελεύθερης έκφρασης της κριτικής και διαφωνίας και ενάντια στην ποινικοποίησή τους, από οποιονδήποτε.

Αν ήθελε η δημοτική αρχή Τεμπών του κ. Μανώλη και τα στελέχη της, να προασπίσουν τη δημοτική περιουσία, ας προχωρούσαν την εγγραφή της στο κτηματολόγιο, με γοργούς ρυθμούς, προκειμένου να την περισώσουν από τους κάθε είδους καταπατητές.

Ας φρόντιζαν να συντηρήσουν τα δημοτικά ακίνητα, για ανάγκες στέγασης υπηρεσιών του δήμου η για συλλογικότητες, ώστε να μην καταφεύγουν σε “σωτήρες”, με μακροχρόνια παραχώρηση.

Ας φρόντιζαν να μην παραχωρούν δημοτικές εκτάσεις, για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων, αναγκάζοντας τις επόμενες γενιές να υποστούν τα “κουφάρια” τους, όταν πλέον θα είναι άχρηστα.

Αντί να προσπαθούν να εκδικηθούν, όποιον πολιτικά δεν ταυτίζεται μαζί τους, ας ασχοληθούν στα σοβαρά με τα προβλήματα της καθαριότητας, της συντήρησης του πρασίνου, της ύδρευσης και άρδευσης, της αγροτικής οδοποιΐας και τόσων άλλων προβλημάτων που καθημερινά ταλαιπωρούν τους δημότες και σχετίζονται με τον δήμο και τις ενέργειές του.

Όλες οι δημοτικές ενότητες και κυρίως τα μικρότερα χωριά, διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί, λόγω του ελλιπούς καθαρισμού των δρόμων και των οικοπέδων από τα χόρτα, που οφείλεται στην ανεπαρκή χρηματοδότηση, την έλλειψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και την ανάθεση αυτών των ενεργειών, απευθείας σε ιδιώτες.

Αυτό, λοιπόν, δημιουργεί την ανάγκη στους δημότες να αυτενεργούν, ώστε να διασφαλίζουν την περιοχή τους από τον κίνδυνο πυρκαγιάς η πρόκλησης ατυχήματος, κάτι που, σύμφωνα με τις δηλώσεις της προέδρου, έκανε και ο σύζυγός της, που και πριν, ως πρόεδρος της κοινότητας, έκανε, “καταστρέφοντας” και κανένα βανάκι ποτίσματος, ευτελούς αξίας.

Αντί, λοιπόν, η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Γιώργος Μανώλης, να φροντίσουν για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, με την διεκδίκηση κονδυλίων, από την κρατική χρηματοδότηση, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, που θα διασφαλίζει τον καθαρισμό και την περιποίηση των δρόμων, των οικοπέδων, των αλσυλίων και των πάρκων, επιλέγουν την δικαστική οδό, για επίλυση ποιών άραγε διαφορών;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ