ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ 2023 ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ

Με τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη συναντήθηκε ο Μ. Χαρακόπουλος

Οι επικείμενες νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Εσωτερικών μετά τις διακοπές των εργασιών της Βουλής για το θέρος, και κυρίως ο προγραμματισμός προσλήψεων στον δημόσιο τομέα για το 2023, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με τη θεσμική ιδιότητα του προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που εξήρε το πλούσιο νομοθετικό έργο που επιτελείται τα τρία τελευταία χρόνια, είχε συνεργασία για τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου, κατά την οποία -όπως ενημερώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό- επίκεινται άμεσα νομοθετικές παρεμβάσεις για την Δημοτική Αστυνομία, τις λαϊκές αγορές σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και τον Συνήγορο του Πολίτη.

Επιπλέον, εκτενής συζήτηση έγινε για τον προγραμματισμό των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα για το 2023, οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν τις 11.000 το νέο έτος. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εστίασε στην ανάγκη κάλυψης των κενών που δημιουργήθηκαν στα χρόνια της οικονομικής κρίσης από τις συνταξιοδοτήσεις που δεν αναπληρώνονταν λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων, ιδιαίτερα στον χώρο της υγείας, της εκπαίδευσης και της αυτοδιοίκησης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών, αναμφίβολα, είναι όχι μόνο ευάριθμες, αλλά και σημαντικές από απόψεως περιεχομένου, με τη “σφραγίδα” της σοβαρότητας και επιμέλειας του υπουργού Μάκη Βορίδη. Ευλόγως, λοιπόν, συγκεντρώνουν τα φώτα της δημοσιότητας κατά την επεξεργασία τους στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της οποίας έχω την τιμή να προεδρεύω.

Ομολογουμένως, η παραγωγή νομοθετικού έργου, που λαμβάνει χώρα στην περίοδο διακυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν έχει προηγούμενο, τα τελευταία, τουλάχιστον, χρόνια. Και το επόμενο διάστημα, αλλά και μέχρι την ολοκλήρωση της τετραετίας, κατά την διαβεβαίωση
του πρωθυπουργού, τόσο το συγκεκριμένο υπουργείο Εσωτερικών, όσο και τα υπουργεία των οποίων τα νομοσχέδια επεξεργάζονται στην επιτροπή της βουλής που προεδρεύω, έχουν πλούσια ατζέντα με νομοθετικές πρωτοβουλίες».

Οι δυο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επανέναρξη των εργασιών της βουλής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ