ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΑΠ’ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΑΡΙΝΑ

Ο πολιτιστικός Σύλλογος Χορίαμβος Λάρισας παρουσιάζει την ρεμπέτικη μουσικοχορευτική παράσταση «Απ΄ τη Σμύρνη στον Πειραία» την Κυριακή 7 Αυγούστου στο Χοροστάσι της Κρανιάς Ολύμπου, στις 21.30.

Πρόκειται για μια σπονδυλωτή παράσταση του χοροδιδασκάλου Νίκου Σαμαρίνα, διάρκειας 100 λεπτών και αφορά στην μουσικοχορευτική παράδοση του μικρασιάτικου και του ρεμπέτικου λαϊκού πολιτισμού.

Συνδυάζει την πρόζα με τον λαϊκό χορό πάνω σε ρεμπέτικους και μικρασιάτικους ρυθμούς και τραγούδια. Χρονικά τοποθετείται λίγο πριν και αμέσως μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και την ενσωμάτωση των προσφύγων Μικρασιατών στο Ελληνικό Κράτος.

Είναι μια ηθογραφία της εποχής, όπου παρουσιάζεται μπροστά μας ένας κόσμος της ελληνικής φτωχολογιάς, του περιθωρίου και της εργατιάς, με μια χιουμοριστική ματιά και πολύ τραγούδι και χορό.

Στην παράσταση χορεύουν τα μέλη του Χορίαμβου: Σαμαρίνας Νίκος, Χαρχαντής Νίκος, Μπούτλας Δημήτρης, Βλάνδος Δημήτρης, Παπαθανασίου Σωτήρης, Σαραφείδου Ζωή, Τσιάρα Άννα, Βλάχου Αφροδίτη, Ατιάνη Σοφία και τραγουδούν οι: Καραλή Βασιλική και Αγραφιώτης Αντώνης.

Συμμετέχει φιλικά ομάδα χορευτών του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου (ΠΟΛ), με χοροδιδάσκαλο την κ. Γραμματόση Ελένη αποτελούμενη από τους εξής: Μπονοβόλιας Νίκος, Φουρκιώτης Γιάννης, Σμυρλής Δημήτρης, Γραβάνης Γιώργος, Καραδήμος Νίκος, Τσιμούρας Θόδωρος, Γραμματόση Ελένη, Πατσιαρίκα Λίτσα, Κουτσιμάνη Νίτσα, Βούρου Μαρία, Στανίση Νίτσα, Μαύρου Ευαγγελία, Καρατέγου Κατερίνα, Ρεμπάτσιου Κατερίνα, Τσιμούρα Κατερίνα.

Η ορχήστρα αποτελείται από τους μουσικούς- οργανοπαίκτες:
Σαμαρίνα Ελένη: Κιθάρα- τραγούδι
Πατούλιας Δημήτρης: Ακορντεόν- τραγούδι
Τσιαπλές Βαγγέλης: Μπουζούκι- τραγούδι

Τον Π.Ο.Λ χορογραφεί η κ. Γραμματόση Ελένη. Το σενάριο, η σκηνοθεσία και οι χορογραφίες είναι του κ. Νίκου Σαμαρίνα.

Η παραγωγή είναι του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάρισας «Χορίαμβος» (2022)

Το εισιτήριο γενικής εισόδου είναι στα 5 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com