ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Με κατά πλειοψηφία απόφαση το δ.σ. του δήμου Τυρνάβου και αφού προηγουμένως χρειάστηκε να αλλάξει τη στάση της η Λαϊκή Συσπείρωση ενέκρινε ψήφισμα καταδίκης των αντιδημοκρατικών πολιτικών της κυβέρνησης στο χώρο της αυτοδιοίκησης και την τελευταία ρύθμιση που ουσιαστικά φιμώνει τις παρτατάξεις της αντιπολίτευσης.

Το ψήφισμα κατέθεσε η παράταξη Συν Πολιτεία και κατά της έγκρισής του ψήφισαν οι σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση που αρχικά είχε ταχθεί κατά μπροστά στον κίνδυνο  δήμος Τυρνάβου να μην εκφράσει την αντίθεσή του στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, άλλαξε στάση και ψήφισε παρών,

Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Τυρνάβου

«Το δημοτικό συμβούλιο με απόφασή του δηλώνει την αντίθεσή του στις συνεχείς και χωρίς τέλος αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Αφού έκοψαν τις αρμοδιότητες τώρα προσπαθούν να κόψουν και τον διάλογο από τα δημοτικά συμβούλια.

Συγκεκριμένα με διάταξη προβλέπεται οι επικεφαλής των παρατάξεων να υποβάλλουν τα θέματα πολλές ημέρες πριν γίνει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και υποβάλλονται στην κρίση του προέδρου αν θα ενταχθούν στην ημερήσια διάταξη.

Με το τρόπο αυτό αφαιρείται από τα δημοτικά συμβούλια η δυνατότητα να λαμβάνουν αποφάσεις για θέματα εκτάκτου χαρακτήρα και να συζητιούνται οι υποθέσεις στον χρόνο που συμβαίνουν.

Και αυτή η πρόταση φανερώνει την βασική επιδίωξη του υπουργού να αφαιρέσει τον πολιτικό χαρακτήρα των λειτουργιών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η κυβέρνηση με πολύ μεγάλη βιασύνη γκρεμίζει όσα η κοινωνία έχτιζε για δεκαετίες.

Εφαρμόζει πολιτικές με απύθμενο κυνισμό, που στο όνομα της δήθεν κανονικότητας, παραβιάζουν ελευθερίες και δικαιώματα των πολιτών.

Έχουμε υποχρέωση απέναντι σε όλους τους δημότες να υπερασπιστούμε τον διάλογο και τις δημοκρατικές λειτουργίες στην τοπική αυτοδιοίκηση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ